10 Nisan 2012 Salı

İyontoforez(Galvanoterapi) Cihazı Yapımı ve Kullanımı

ÖNEMLİ GÜNCELLEME(21 Şubat 2015)

Bu cihazı yapmaya niyetliyseniz ve bu nedenle bu blogu ziyaret ettiyseniz blog yazısının yanında bu konuda çalışmaları olan Doç. Dr. Murat Pehlivan'ın uyarılarını mutlaka dikkatlice okuyun. Kendisi birazdan okuyacağınız blog yazısını inceledi ve gerekli uyarıları yorum olarak yazdı. Ben de herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm için bu yazının en başına ekledim.

Sağlıklı günler.



Doç. Dr. Murat Pehlivan'ın 20 Şubat 2015 tarihli yorumu:
Herkese Merhaba,

Zaman zaman bu bloğu takip ediyorum. Birkaç önemli ve dikkat edilmesi gereken konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Her ne kadar burada anlatılan yöntemin birtakım eksik ve sakıncaları olsa da, en azından hastalar yöntemin işe yarayıp yaramadığı konusunda bu sayede deneyim de kazanıyorlar.

Vurgulamak istediğim konular aşağıdaki gibidir:

1. Bu yöntem palmoplantar hiperhidroz (el ve ayağın aşırı terlemesi) hastaları için on yıldan daha bir süre kullanılacak bir tedavi yöntemdir. Bu nedenle kendi özel kullanımınız için tıbbi standartlara göre tasarlanıp imal edilmiş profesyonel bir cihaz sahibi olmayı planlamalısınız. Şu an için en akılcı çözüm budur. Her gün 1 TL biriktirmeniz durumunda en geç 2 veya 3 yıl içinde yeni ve profesyonel bir cihaz sahibi olabilirsiniz. Pek çok cihaz seçeneği vardır, iyice araştırmalısınız. Tam otomatik olanları tercih etmeniz avantajlıdır.

2. Mutlaka 9 Volt pil kullanınız. Neden mi? Çünkü 9 Volt pillerin iç direnci yüksektir. Biraz kullandıkça bu direnç daha da artar ve sabit akım kaynağı gibi çalışmaya başlar. Kullanımı sırasında zarar verme olasılığı düşüktür ya da yok gibidir. Sakıncası ise pilleri bir süre sonra bitmesi ve yenisi ile değiştirmesi gerekliliğidir. Bu da maliyet demektir.

3. Laptop adaptörü, ışıldak aküsü veya benzeri aküler ile şarjlı pilleri kesinlikle kullanmayınız. Neden mi? Çünkü bu güç kaynaklarının iç direnci düşüktür ve anlık yüksek akımlar verebilirler. Yaptığımız araştırmalarda bazı hastalarda uygulama süresince elektriksel olarak direnç artarken, bazı hastalarda azaldığını gördük. Bu saydığım tipteki güç kaynakları akımı kontrolsüz biçimde ve daha yüksek şiddette verebilir. Böyle bir uygulamada ise sınırlaması olmayacağı için fazla akım geçmesi dokularda hasara yol açabilir. Örneğin, 50 mA akımın doku hasarı yaptığı bilinmektedir. Bir diğer detay da şudur: Elektrotları yanlışlıkla birbirine temas ettirmeniz durumunda pil veya akülerin aşırı ısınıp patlamasına, yangın çıkmasına, şehir cereyanı kullanan adaptörlerin de çok ısınmasına ve yanmasına sebep olabilirsiniz.

4.Elektrik fişine, yani şehir cereyanına bağlı adaptörler veya güç kaynaklarını kesinlikle kullanmayınız. Neden mi? Çünkü şehir cereyanı ile çalışan ve insan vücudundan elektrik akımı geçirecek güç kaynakları bu iş için özel imal edilirler. Daha yüksek kalitede ve daha farklı koruma özellikleri vardır. Piyasadan alacağınız bu herhangi bir güç kaynağı bu özellikte olmayacaktır. Herhangi bir arıza durumunda veya şehir şebekesinden anlık yüksek gerilim gelmesi durumunda zarar görme olasılığınız vardır. Kısacası çarpılma veya elektrik akımına kapılma olasılığınız daha yüksektir. Pek çok adaptör denen güç kaynağında varistör denen parçalar kullanılır ve bu parçalar gerilim belli bir değerin üstüne çıktığında iletime geçerek bu adaptörü bozulmaya karşı korur ancak siz o sırada adaptöre bağlı iseniz sizi korumaz.

5. Bazı hastaların kendilerini sabit telefon hatlarına bağladığını ve bu şekilde adeta pil gibi akım uyguladıklarını öğrendim. Sabit telefon hatları hem genlik modülasyolu bir sinyal gönderir, hem de 20-30 mA civarında yaklaşık 45 Volt’ta sabit akım verirler. Bu yüksektir ve sakıncalıdır. Denemeniz kesinlikle önerilmez.

6. Alüminyum folyo kesinlikle kullanmayınız. Neden mi? Çünkü uyguladığınız elektrik akımı nedeniyle alüminyum iyonları çok hızlı bir şekilde vücuda girebilir. Alüminyum zehirlenmesinin pek çok sinir sistemi hastalığı ve bunama ile ilgisi olduğu düşünülmektedir. Bunun yerine tıbbi amaçlı kullanılan krom nikel metal levhalar en sağlıklı olanıdır.

7. http://egetipdergisi.com.tr/text.php3?id=254 adresinde 2006 yılında yayınlanmış bir makaleyi bulabilirsiniz. Bu makaleyi PDF dokümanı olarak indirip mutlaka inceleyiniz. Aklınıza gelen sorular var ise sormaktan çekinmeyiniz, isim ve adresim aşağıdaki gibidir.

Sağlıklı günler dileklerimle,

Doç. Dr. Murat Pehlivan
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Telefon: 0 533 7724767
e-posta: murat.pehlivan@ege.edu.tr


İyontoforez(Galvanoterapi) Cihazı Yapımı ve Kullanımı

 

Merhaba elleri ayakları durduk yere terleyen güzel insanlar.

Yıllardır neler çektiğinizi biliyorum. Sizi en iyi ben anlarım. Bu sorunu çözmek için bir çok yöntem denedim, bir çok krem ve ilaç kullandım, hatta ameliyat olmayı bile düşündüm ancak refleks terleme riskine girmek istemedim(ETS ameliyatı olup pişman olanların buluştuğu bu forumu inceleyebilirsiniz). Sonra iyontoforez yöntemini keşfettim ve uygulamaya başladım. Olumlu sonuç alınca da herkesin anlayabileceği şekilde anlatayım dedim.

Söylemeden edemeyeceğim, ben doktor değilim. Sadece iyontoforez tedavisinden olumlu bir sonuç almış bir bireyim. Bu nedenle uyguladığım yöntemi detaylı olarak anlatıyorum. Uygulayıp uygulamamak tamamen okuyucunun kendi tercihidir ve doğrudan veya dolaylı şekilde oluşabilecek sıkıntılardan sadece okuyucunun kendisi sorumludur.

Bu yöntem her ne kadar yan etkisi yok denecek kadar az olsa da bir uzmana başvurmadan uygulamamanız gereken bir yöntem. Aşırı terleme(hiperhidroz) 2 çeşittir. Primer hiperhidroz ve sekonder hiperhidroz. Eğer sekonder hiperhidrozunuz varsa terlemenize bir hastalık sebep oluyor demektir. Bu hastalık tedavi edilerek terleme ortadan kaldırılmalıdır. Ancak primer hiperhidroza sahipseniz terlemenize bir hastalık sebep olmuyordur ve terlemeyi ortadan kaldırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Kısaca, önce bir doktora muayene olup, terlemenize neden olan bir hastalık tespit edilirse tedavi olun. Eğer bir hastalık tespit edilemezse, yani primer hiperhidrozunuz varsa bu durumda doktora iyontoforez tedavisi olmanızın bir sakıncası olup olmadığını sorun. Eğer bir sakıncası yoksa isterseniz sizi iyontoforez tedavisi yapılan bir hastaneye yönlendirmesini isteyin, isterseniz de tedaviyi kendiniz uygulamak için okumaya devam edin.

Ayrıca elinizde veya ayaklarınızda herhangi bir cilt probleminiz varsa lütfen bunları uygulamadan önce bir cildiye uzmanına gidip derdinizi anlatın, cilt probleminiz için bir tehlike oluşturup oluşturmayacağını öğrenin.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var:

Bu yöntem hamilelerde, kalp hastalarında(özellikle kalp pili kullananlarda) ve implantı olanlarda kullanılmamalıdır.

İyontoforezin mantığını açıklamak gerekirse; elektrik akımı ile deri altına iyonize maddeler vererek, onları bir süreliğine çalışamaz hale getirmek diyebiliriz.

Nasıl yapacağını nereden başlayacağını bilemeyenler için kısaca kurduğum basit sistemi anlatacağım. Lütfen üşenmeyin ve yazıyı sonuna kadar okuyun.

Daha önce iyontoforez yöntemini internette araştırdıysanız pahalı iyontoforez cihazlarına rastlamışsınızdır. Ancak o cihazların yaptığı işi yapan bir sistemi çok az masrafla kurabilirsiniz.

Ve bu sistemi nasıl kuracağınızı araştırdıysanız, internette elektrikle çalışan bazı sistemler görmüşsünüzdür. Evet şarj aletleri ve adaptörlerle de bu işi yapabilirsiniz, ancak bu hayatınızı riske atmak anlamına gelir. Elektrikle şaka olmaz. Bu nedenle ben pil kullanıyorum ve kafam rahat. Gayet ucuz ve tehlikesiz bir yöntem. Oh mis.

Adaptörlerle şehir cereyanını kullanıp kendinizi riske atmayın. Ayrıca "bu kaç voltmuş, şu kaç ampermiş, bunu kullansam işe yarar mı ki?" gibi sorulardan da kurtulmuş olursunuz.

Kendim kullandığım malzemeleri yazacağım. Alternatif şeyler kullanabilirsiniz tabii ki.

Malzemeler:

- Alüminyum folyo
- 2 adet 9 voltluk pil (almışken Duracell, Energizer, Varta gibi kaliteli bir marka alırsanız çooook uzun süre kullanabilirsiniz)
- 2 adet plastik kap (yoğurt kovaları bu iş için üretilmiş gibidirler)
- 2 adet krokodil kablo

Yapılışı:

Yoğurt kovasının içine bir miktar alüminyum folyo koyun. Ancak koyduğunuz alüminyum folyonun küçük bir kısmı dışarıda kalmalı. Buradan da kabloları bağlayacağız. Şu şekilde:



Resimde de gördüğünüz gibi, kaplara el veya ayaklarınızı koyduğumuzda alüminyum folyo ile doğrudan temas etmesin diye, içine birer parça bez koyduk. Çünkü elektrik akımını metalden değil sudan almamız gerekiyor. Kabın son hali şöyle oldu:



Bu kaptan bir tane daha yapmanız gerekiyor tabii ki.

Şimdi pilleri bağlamaya geldi sıra. Pilleri seri bağlamanız gerekiyor. Bu şekilde 9+9=18 voltluk elektrik elde etmiş oluyorsunuz. Pillerin bağlanma şekli için resme bakabilirsiniz:




Ve şimdi de pilleri kaplara bağlıyoruz:



Tebrikler, iyontoforez cihazınız kullanıma hazır!

Kullanılışı:

Her şeyden önce bu yazının başında kalın ve renkli yazılmış uyarı okunur ve iyontororez uygulamanızı engelleyecek bir problem olmadığına kanaat getirilir. Eğer problem varsa yapılan iyontoforez cihazı parçalara ayrılıp çöpe atılır, bir uzmana başvurulur.

Seanslardan önce üzerinizdeki metal takılar vs. çıkarılır.

Eğer elinizde veya ayağınızda yara varsa su geçirmeyecek şekilde yarabandı ile kapatılır. Yoksa canınız çok yanabilir. Hele benim gibi tırnak yeme alışkanlığınız varsa bazen tüm parmak uçlarınızı bantlamanız bile gerekebilir.

Sistemi kurduktan sonra elinizi koyduğunuzda ıslanacak kadar su koymanız yeterli. Elinizin tamamının suya girmesi gerekmiyor.

Kaba elinizi sokarken hafif bir acı hissedebilirsiniz. Bu kişiden kişiye değişiyor. Daha az acı hissetmek için şöyle bir şey deneyebilirsiniz:

Önce bir kaba elinizi sokun. Buraya kadar üzerinizden akım geçmediği için bir şey hissetmeyeceksiniz zaten. Diğer elinizi diğer kaba soktuktan sonra akım geçmeye başlayacak. Diğer elinizi suya sokarken önce avucunuz değecek şekilde yavaşça daldırın. Sonra yavaşça elinizin tamamını suya sokun. Çünkü ilk olarak parmaklarınız suya girerse daha çok acı hissedersiniz.

Kaba elinizi soktuktan sonra 10-15 dakika bekleyin. İlk aşamayı tamamlamış oldunuz. Şimdi akımı tersine çevirip tekrar ellerimizi sokmamız gerekiyor. Bunun için isterseniz kapların yerini değiştirin, isterseniz de kaplara bağladığınız kabloların yerlerini değiştirin. Akım yönünü değiştirdikten sonra bir 10-15 dakika da böyle beklemeniz yeterli. Seansların süresini "daha etkili olur" diye düşünüp daha fazla uzatmayın, kendinize eziyet etmeyin.


Elleriniz için ilk seansı tamamladınız. Şimdi eğer ayaklarınız da terliyorsa aynı seansı ayaklarınız için uygulayın.

Tebrikler! Bugünlük bu kadar yeter.

Ancak bir konuda anlaşalım. Ellerinizin veya ayaklarınızın anında kupkuru olmasını beklemeyin. Hatta ilk günlerde eskisinden daha çok terleyebilirsiniz. Sabırla ve kararlılıkla tedavide devam edin. Bazı kişilerde etkisini hissetmek için 2 hafta veya daha uzun bir süre gerekebiliyor.

Şimdi seansların zamanlaması nasıl olmalı onu konuşalım.

Seanlar nasıl olmalı?

Bu yöntemi uygularken seanslar arasındaki zamanı yavaş yavaş arttıracağız. Bir süre sonra haftada bir seans uygular hale geleceğiz ve bu şekilde yaşamımıza devam edeceğiz.
  • İlk 5 gün boyunca her gün bir seans uygulayın.
  • Şimdi 1 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans daha uygulayın
  • Şimdi 2 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans daha uygulayın
  • 3 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans uygulayın
  • 4 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans uygulayın
  • 5 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans uygulayın
  • 6 gün ara verin
  • Ertesi gün 1 seans uygulayın ve bundan sonra haftada bir seans uygulayarak devam edin.
    İsterseniz terlemeniz istediğiniz seviyeye ulaştıysa tedaviye 2 haftada bir seans olacak şekilde, hatta ayda bir seans olacak şekilde de devam edebilirsiniz. Bu kişiden kişiye göre değişir ve sizin için gerekli olanı en iyi siz bilirsiniz.


    Aslında tedavinin sürekli devam etmesinin gerekliliği konusunda farklı görüşler var. Bazı uzmanlar tedavinin yukarıda anlattığım gibi sürekli tekrarlanması gerektiğini savunurken bazıları ise terleme yok olduktan sonra tedaviyi bırakmak gerektiğini savunuyor. Zaten genellikle bir süre sonra artık ellerinizin terlediğini unutmaya başlıyorsunuz ve tedaviyi uygulamaya ihtiyacınız kalmıyor. Tabii ki aylar sonra bile ani bir duygu değişimiyle, bir heyecanlanmayla tekrar terlemeye başlayabilirsiniz. Bu çok normal. Eğer tedaviye devam etmemeyi tercih ettiyseniz ve aylar sonra terlemeye başladıysanız, tedaviyi kesmenizi savunan uzmanlara göre bu durumda yapmanız gereken şey; ter bezlerinizin tamamen onarılması için vücudunuza 1 ay gibi bir süre tanımanız. Bu 1 ayın sonunda tedaviye ilk kez başlıyormuş gibi en baştan başlayabilirsiniz.



    İlk günler biraz zorlanabilirsiniz. Elleriniz sudaylen kaşınacak, acıyacak vs. ama sonraki günlerde alışıyorsunuz ve eskisi kadar rahatsızlık hissetmiyorsunuz.

    Eğer cildiniz çok hassassa ve aşırı tahriş oluyorsa nemlendirici kremlerden faydalanabilirsiniz veya cildiye uzmanına gidebilirsiniz.

    Ayrıca yazının başında rekli olarak yazdığım uyarıyı göz önünde bulundurup bu yöntemi öyle deneyin.

    Geçmiş olsun!

    442 yorum:

    1. kardes bu 9v luklar sımdı biz uc kardesiz hepimiz yapıcaz bu pıl dayanırmı bide ayak ıcınde bır duzenek kursak aynı anda ayagımızada versek akım bısı olurmu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

        Sil
      2. Müdür abi arkadaş ondan bahsetmedi. diyorki ellerimiz için bir düzenek kursak eli yapsakda aynı şekildee ayağımız içinde başka bir düzenek kursak ikisini aynı anda yapsak olurmu diyor yani hem ayak hem el tedavisini aynı anda yapsak diyor

        Sil
    2. Hocam iyi günler son resimler gözükmüyor tekrar yükleyebilir misiniz? Bende bu dertten mustaribim inşallah faydalı olur bu yöntem zaten olursa orijinal cihazını almayı düşünüyorum önemli olan işe yarayıp yaramadığını görmek. Birde hangi sıklıkla uygulama lazım siz nasıl yaptınız ilk başta?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. bende bu yöntemi kullanıyorum kesinlikle iyi geliyor ellerimden ter damlardı şimdi ise kupkuru bazen hafif bir nemlenme oluyor bu zaten her insanda olan birşey..ben ilk iki hafta hergün yaptım 3.ve 4.haftalarda 2 gün arayla yaptım ondan sonraki haftalarda 4-5 gün arayla yaptım şimdi ise haftada bir defa yapmam yeterli oluyor..bence para verip orjinal cihazı almayın çünkü pil ve kabloları taşımak çok daha kolay bir yere gittiğinizde de yapabilirsiniz

        Sil
      2. Resimleri düzelttim teşekkürler uyardığın için.

        Fikrimi sorarsan orjinal cihazı almana gerek yok. Bu şekilde hem daha az maliyetli hem de daha pratik. Damla da gereken açıklamayı yapmış zaten.

        Son olarak, yazıyı sonuna kadar okusaydınız "hangi sıklıkla uygulamam lazım?" diye bir soru sormazdınız.

        Sil
    3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    4. bende uygulayacağım peki suan tamamen gecti mi ellerdeki terleme yoksa ömur boyu bu sekilde tedavi gerekyr mu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu biraz sana bağlı. Bazı insanlar 6-7 ay kullandıktan sonra sanki daha önce hiç terleme sorunu yaşamamış gibi, yıllarca ekstra bir tedavi uygulamadan normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Bazı insanlarda ise etkisi kısa sürüyor. 1 ay sonra terlemeye başlıyorlar.

        Sil
    5. Çok faydalı bir paylaşım olmuş Allah razı olsun. Neredeyse 600 - 800 TL verip almayı düşünmüştüm cihazını. Bloğunu ziyaret edince hiç gerek kalmadığını gördüm. En kısa zamanda sistemi kurup deneyimlerimi paylaşacağım inşallah.

      Saygılar.

      YanıtlaSil
    6. elin üst kısmının suya girmesine gerek var mı?iç kısmı yeterli mi?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Gerek yok. Avuç içi ve parmakların girmesi yeterli.

        Sil
    7. S'a Müdür kardeş bu gösterdiğin yöntemi ben denedim .günde 20 dk uyguluyorum ilk 1 ay faydasını gördüm terlemem düzeldi sonra tekrar başladı.ama artık bu akıma ellerim alıştı hiçbişey hissetmiyorum acaba pillerin sayısınımı artırsakmı bu akım tesir etmiyor bana daha güçlü bi akım lazım. bunun için ne önerirsin

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Terleme tekrar başlayınca 1 ay kadar bekleyip ondan sonra tedaviye tekrar başlayın. Yazıda da belirtmiştim bunu.

        Pil azalmış olabilir, bu nedenle artık hissetmiyor olabilirsin. Yeni pillerle dene istersen.

        Sil
    8. fotodaki panda kutusu çok küçük nasıl sığıyor ellerin

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Gayet büyük aslında sana öyle gelmiş :)

        Sil
    9. Mrb hocam ben koltukaltı ve elterlemesı ıcın amelıyat oldum sımdı gayet ıyıyım ama ayak ve makat bolgemdekı terleme devam etmekte bu yontemı makat bolgesı ıcın nasıl uygulamalıyım

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hiçbir fikrim yok maalesef. İyontoforez yöntemi sadece el ve ayaklara uygulanıyor diye biliyorum.

        Eğer ETS ameliyatı olduysan ve ayak ve makat bölgesindeki terleme bu ameliyattan sonra arttıysa(ki buna refleks terleme diyoruz) doktoruna başvurabilirsin. Takılan klipsleri geri çıkartıp vücudunu eski haline getirebiliyorlar.

        Sil
      2. makat bölgesine uygularsan makat duvarını patlatabilirsin. bu da makat ayarlarının gevşemesi demektr. akşama kadar paçandan boşaltırsın artık :)

        Sil
    10. arkadaşlar reflex terleme dene bişi var duymuşsunuzdur sanırım vücud bu teri bir şekilde dışarı arıcak el terler iyontoforez yaparsın geçer eldeki terleme nereye gidiyor elden sonraki terlemeye en müsait yere bacak baldır koltuk altı alın yüz v.b tamamen kurtulmakmı ancak ve ancak mezarda :)) benim kadar terleyen araştıran ilacı c. müdahalesi iyonu sonuç eller bitti bacaklar terledi ayaklar bitti yüz terlemeye başladı

      ama kullanıcak arkadaşlara ışıldak aküsü tavsiye ederim 6v+6v=12v isteyen 6+6+6=18 volta yapar yada pillerle 1,5v arttırarak yapar acıya dayan 12v yap koltuk altı içinse kablonun ucuna soğutmacılarda satılır bakır plaka 1mm den daha ince onu 7cmx7cm kesip üzerini ıslak bezle kaplayım koltuk altına koy makatına koy terleyen heryerine koy kardeşim ama unutma terleyen yer yer değiştiricek tamamen kurtulamazsın kurtulamazsın kurtulamazsın

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Dediğin gibi cerrahi müdahalelerde refleks terleme olabiliyor ancak iyontoforez yöntemini deneyenlerde böyle bir sorun olduğunu duymadım henüz. Hatta terleme bir hastalık nedeniyle değilse, yani psikolojikse, diğer bölgelerdeki terlemelerin de azaldığı oluyor. Çünkü terlemek biraz da stres ile ilgili. Eğer elleriniz ve ayaklarınız terlemiyorsa kendinizi daha az stresli hissedersiniz ve stresten kaynaklanan vücudun diğer bölgelerindeki terlemeler de azalır.

        Zaten iyontoforez geçici bir tedavi yöntemi. Yani refleks terleme olsa bile tedaviyi bırakınca birkaç ay içinde eski halinize dönebilirsiniz.

        Sil
      2. HOT Road koltuk altı için tam olarak nasıl olacak açıklar mısın acaba deniyeceğim.

        Sil
    11. Ben bu düzeneği kurdum ve bugün itibariyle 15 dakika ellerime 15 dakika ayaklarıma uyguladım. Yaşayacağım deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım inşallah... Rabbim benim gibi bu derdi yaşayan kardeşlerime şifalar versin! Amin!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ilk bir hafta her gün yaptım... hafiften karıncalanma,kaşınma ve kızarma oldu. ama seanstan bir süre sonra hemen geçiyor... sonra 2 gün ara verdim ve iki gün arayla uyguluyorum şimdilik. 15 dakika yapıyorum sadece. kumaşı hissetmek kalemi terlemeden tutup yazı yazmak ve yazarken kağıdın ıslanmaması bir öğretmen olarak benim için bir rüya idi gerçek oldu. teşekkürler ediyorum blogu açana ve paylaşanlara

        Sil
      2. Çok sevindim işe yaradığına. Teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için. :)

        Sil
    12. gerçekten size çok tskkur ederm cıhazı yaptım ve kullanıyorum.
      çok etkılı tkrar tkrar tskkrler

      YanıtlaSil
    13. 'Şimdi akımı tersine çevirip tekrar ellerimizi sokmamız gerekiyor. Bunun için isterseniz kapların yerini değiştirin, isterseniz de kaplara bağladığınız kabloların yerlerini değiştirin. Hatta birinden yardım isteyerek kaplara bağlı kabloların yerlerini değiştirmesini isteyebilirsiniz.'

      +,- Uçların mı yerlerini değiştiricez pil üzerinde?

      YanıtlaSil
    14. 16 yasındayım hayattan bıkmıstım bu terleme yuzunden ınsanlara selam veremıyordum terlık gıyemıyordum yuruyemıyordum. gecen hafta basladım bugun 1 hafta oldu gercekten sıze ne kadar tesekkur etsem azdır tamamen gıtmesede gozle gorulen bır fark var ortada. yalnız folyoları degıstırım mı akımı azaltırmı yıprandıkca yoksa kalsın mı sureklı ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Temizlik açısından her seanstan sonra kullandığın kabı temizlemeni ve dolayısıyla yeni folyo kullanmanı öneririm tabii ki ama değiştirmeyebilirsin de. Farketmez.

        Sil
    15. Hocam bunun koltuk altı için olan tedavi yöntemi hakkında bilginiz var mı ? Nasıl yapabiliriz acaba bi fikir verseniz bugun alacacağım ona göre gerekli malzemeleri.

      YanıtlaSil
    16. ben de kullanmaya başlayacağım:(

      YanıtlaSil
    17. O Çubukların Adı Proptur Elektirikçide Bulabilirsiniz Kıskaçlı Prop Dediğinizde Yardımcı Olucaktır Bu Tedaviyi Uygulamayı Bende Düşünüyorum Cihazı İnceledim Çok Pahalı Geldi 600-800 TL Arası Birden Sizin Forumunuzu Gördüm ve En Yakın Zamanda Malzemeleri Temin Edip Başlayacağım İnşallah İyi Gelir Birde Benim Terlemem Pskolojik Strese Bağlı Ama Yinede İyi Geleceğini Umut Ederekten Deneyeceğim En Yakın Zamanda Yazıcam Tekrardan..
      ALLAH BU DERDİ CEKEN KARDESLERİME ACİL SİFALAR VERSİN.
      AMİN!

      YanıtlaSil
    18. bende dün akşamdan itibaren kullanmaya başladım aynı dediğiniz gibi yaptım cihazı yanlız bilek kısımlarımda hafif kızarma var. Şu an için sadece ellerimde kullanıyorum iyi gelirse ayaklarımda da yapacağım bilgi paylaşımın için teşekkürler

      selam olsun bu hastalığı yaşayan güzel insanlara :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ellerimin terlemesi nerdeyse yok denecek kadar azaldı yaklaşık 10 gündürde 2 günde bir yapıyorum parmak aralarımda hafif tahrişler var her akşam yatmadan nemlendirici krem sürüyorum iyi geliyor ayrıca elinizde yara varsa kesinlikle ne olacak demeyin hemen yara bandıyla kapatın çok fena yakıyor emin olun.. 5 gün daha devam edip aralık sayısını 3 günde bire çıkaracağım burda yazmaya devam ederim sevgiler saygılar

        bloğu hazırlayan arkadaşa da selam olsun

        Sil
      2. 3 günde bir yapmaya başladım fakat 2. ve 3.günde terlemeye başlıyor eskisi gibi değil ama biraz oluyor havalar çok ısındı ondan mı acaba

        varmı bunu yaşayan?

        Sil
    19. Güzel kardeşlerim abilerim bunu yapıp,kullanan,olumlu olumsuz deneyimlerini bizimle paylaşabilir mi? Lys sonrası arkadaşla deneyeceğiz bizde büyük umutlarla bekliyoruz,hüsranla karşılaşmayalım sonra.Sıkıntıyı çeken bilir.

      YanıtlaSil
    20. 3 yıl önce lise sondayken bu tedavi yöntemini doktor önermişti.Tedavi gereği her gün hastaneye gelmem gerekiyordu ve malum YGS LYS felan zamanı gitmemiştim.
      Yaklaşık olarak 4 hafta önce gördüm bu sayfayı ve denemeye karar verdim. ilk günlerde ellerimi sudan çıkardıktan sonra 5-10 dk kaşıntı oluyordu sonraları geçti.Ayrıca tırnak yeme alışkanlığı olan biriydim,suya sokunca parmak uçlarım biraz acıdı :D tırnak yeme olayınıda bıraktım bu sayede :D.Başlangıç böyle oldu 2 hafta boyunca her gün 30 dk uyguladım.Sonraki 2 haftada 2 günde bir yaptım şuan 3 günde 1 uyguluyorum.Arkadaşlar el teri sıfır diyebilirim.Harika bir duygu :D bunca yıl ne dert çektim el terlemesi çekenler bilir.
      Şimdi kardeşimde başlamaya karar verdi.Bu sayfayı açan arkadaşa da çok teşekkür ediyorum.

      YanıtlaSil
    21. ben bugün başladım nasıl yapıyım acaba 1 hafta denedikten sonra aralıklarlamı yapıyım

      YanıtlaSil
    22. meraba hocam ben yapacam inşallah ama hangi saatlerde yapsam daha uygun olur bide hep ayni saatlerde yapmamız şartmı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bir yerde gece ter bezleri daha az aktif olacağı için gece yapımasının tavsiye edildiğini görmüştüm ama bence hangi saatte yaptığın çok da önemli değil. Her gün aynı saatte yapmak zorunda da değilsin. Ama yine de bir düzene sokarsan daha faydalı bir tedavi olur diye düşünüyorum.

        Sil
    23. mrb arkadaşlar bende bu dertten muzdarıbım suan ellerım terlı ayaklarda ona keza. bu duzenegı deneycegım mutlaka. sızde bu durum genetıkmı yoksa aılede tek sızdemı var. ben soylwyeyım hem bende hemde halamda var koca aılede ıkımızde var. umarım denıycem bunu umarım basarılı olurum sayfayı acan arkadaşa tesekkurlerımı sunuyor ve ıyı akşamlar dılıyorum

      YanıtlaSil
    24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    25. Bende bugün malzemeleri aldım düzeneği kurdum birazdan deneyeceğim ama pillerin biri duracell diğeri sonny bu bi sıkıntı yaratırmı? inşallah bende olumlu sonuç alırım gelişmeleri de yazarım böyle bi blog açtığınız ve bizimle paylaştığınız için gerçekten çok teşekkürler :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. hiçbir fikrim yok maalesef :)

        Sil
      2. 13 temmuzdan itibaren kullanmaya başladım bugün 5. günüm olacak akşamları yapıyorum ama henüz bi azalma olmadı sanki daha çok terliyo gibi umarım 1 haftada azalmaya başlar =)

        Sil
      3. öncelikle çok çok çok teşekkür ederim böyle bi bilgiyi paylaştığın için ne kadar teşekkür etsem az kalır =) ilk 6 gün düzenli bi şekilde ellerime yaptım(ayağımda yara vardı ayağıma yapamadım) ama ellerim hala terliyodu şehirdışına çıkmam gerekiyodu bende 2gün bişey olmaz diye düzeneği yanıma almadım 7. gün ellerim birden kupkuru oldu 1 haftadır yapmıyorum ve hala kuru sol elim birazcık nemleniyo bugün 8. gün olcak nezaman tekrar yapmaya başlamalıyım?

        Sil
      4. "Seanlar nasıl olmalı?" bölümünü tekrar bir okuyun isterseniz. Yazacağım şeyler aynıları olacak çünkü.

        Sil
    26. iyontoforez elektrik akımı ile iyonlaşan ve ilaç etkisi olan maddelerin cilt altına sokulmasına verilen isimdir. Müdür arkadaşımızın kurduğu düzenek basit ve güzel. Hiçbir yan atki söz konusu değil. ancak uygulama sırasında sudan başka ne katkı kullanıyor bu konuda birşey göremedim. saf su elektrik geçirmez, dolayısı ile düzenek çalışmaz. bu yüzden suya iyonize olan bir madde katılması gerekir. bunun için 2 çay kaşığı tuz katılabilir. Pillerin artı ucu vucudunuza gelirse (NaCl) tuzun içindeki klor iyonları vucudunuza doğru akar. bu istenmeyen birşeydir. Bu yüzden Pilin eksi ucu vücuda bağlanmalıdır. bu koşulda artı yüklü sodyum (Na) iyonları deri altına girecektir. bu da ter bezlerinin çalışmaz hale gelmesine yardımcı olabilir.
      TİRNEF

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tabii ki buradaki su saf su değil, çeşme suyu. Saf su dediğiniz gibi elektriği iletmez.

        Tedavi eskiden suya bazı ilaçlar katılarak elektrik akımı sayesinde iyonize maddeleri doku içine verip ter bezlerini bloke etmek için kullanılıyormuş. Ancak sonra acaba "İlaçlar gerçekten işe yarıyor mu yoksa plasebo etkisi mi?" diye merak edilip suya ilaç koymadan denenmiş ve aslında çeşme suyu dışında ekstra bir şeye gerek olmadığı keşfedilmiş.

        Çeşme suyunun içindeki bazı iyonize maddeler deri altına giriyor ve tedavi bu şekilde işe yarıyor. Sonuç olarak demek istediğim, genellikle çeşme suyuna ekstra bir şey eklemeye gerek olmadığı.

        Bazı bölgelerin suları çok yumuşak olabilir ve tedavi bu yüzden etkili olmayabilir. Bu durumda suya bir miktar sodyum bikarbonat katılması tavsiye ediliyor. Tuzun fazla etkili olmadığı söyleniyor. Küçük bir araştırmayla bu bilgilere siz de ulaşabilirsiniz.

        Sil
      2. MERHABA,aşırı el ve ayak terlemesi olan,yıllardır ne çektiğini kendisi ve bu derdi çekenlerin bildiği birisiyim.Aylarca araştırıp,yıllarca düşünüp ets ameliyatı olmaya karar verdim ve geçen yıl tamda bu günlerde ameliyat oldum.Çok ağrılarım oldu,gerçekten çok acı çektim .Herşey bi yana işe yarasaydı hiç önemli değildi.İlk 3 gün ellerim kupkuruydu 4. gün sol elim nemlenmeye başladı ve şimdi bolca terliyor,sağ elimde sol kadar olmasada terliyor.Ayaklarım zaten hiç farketmedi ,çektiğim acılar yanıma kar kaldı.Şimdi bu siteyi gördüm ve umutlarım yeniden yeşerdi .İNŞALLAH işe yarar.Hemen malzemeleri alıp deneyeceğim .Müdür sana çok teşekkürler...

        Sil
      3. MERHABA,aşırı el ve ayak terlemesi olan,yıllardır ne çektiğini kendisi ve bu derdi çekenlerin bildiği birisiyim.Aylarca araştırıp,yıllarca düşünüp ets ameliyatı olmaya karar verdim ve geçen yıl tamda bu günlerde ameliyat oldum.Çok ağrılarım oldu,gerçekten çok acı çektim .Herşey bi yana işe yarasaydı hiç önemli değildi.İlk 3 gün ellerim kupkuruydu 4. gün sol elim nemlenmeye başladı ve şimdi bolca terliyor,sağ elimde sol kadar olmasada terliyor.Ayaklarım zaten hiç farketmedi ,çektiğim acılar yanıma kar kaldı.Şimdi bu siteyi gördüm ve umutlarım yeniden yeşerdi .İNŞALLAH işe yarar.Hemen malzemeleri alıp deneyeceğim .Müdür sana çok teşekkürler...

        Sil
    27. arkadaş bende denedim çok şükür faydasını gördüm ve sadece 4 gün yaptım saçma gelebilir belki ama ellerim çok kurudu hatta soyulmaya başladı ve bıraktık 10 güne yakındır yapmıyorum ve ellerimde nemlenme var sadece şükürler olsun RABBİME bide kafada bitiyo herşey hemen olmadı diye kestirip atarsanız olmaz benim ilk ikigün çok terledi ellerim ondan sonra azaldı pes etmeyin ilk önce DUA edin sonra sabredin bu blogu arkadaşa da çok teşekkürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yazıda da belirttiğim gibi tedaviyi azaltarak bırakmanı tavsiye ederim.

        Sil
    28. ben de düzeneği hazırladım sadece ellerimi sokması kaldı ama korkuyorum.sadece ilk anda mı elektriği hissediyoruz yoksa 15 dk boyunca aynı etki sürüyor mu?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kişiden kişiye değişir. İlk anda daha fazla hissedersin, sonra yavaş yavaş azalır sadece kaşıntı, gıdıklanma gibi bir şey hissedersin.

        Sakın ellerini suya hızlıca daldırma. Önce bir elini kaba yerleştir. Bu adımda devre tamamlanmadığı için bir şey hissetmeyeceksin zaten. Diğer elini de suya daldırınca akım başlayacak. Diğer elini suya daldırırken önce avuç içi, sonra parmaklar girecek şekilde yavaşça suya daldır. Önce parmak uçlarını sokarsan kötü olabilir.

        Bu arada elinde yara varsa, tırnaklarını yeme alışkanlığın vs. varsa mutlaka yarabandı ile bu bölgeleri güzelce kapat.

        Sil
    29. mrb arkadaşlar öncelikle bu düzeneği paylaşan arkadaşa çooooook tşk ediyorum.ben de son çare olarak ameliyat olmayı düşünüyordum arkadaşın bloğuna denk gelince bir de bunu deneyim dedim.sonuçta kaybedecek bi şey yok.ilk gün öyle korktuğum gibi bi acı hissetmedim diğer günlerde daha fazla hissettim ama dayanılmayacak bi acı değil.kaşıntılar ve kızarmalar oldu ama krem sürdüğünüzde o da normale dönüyor.bugün 12 gün oldu başlayalı.ilk bir haftada sol elimde terden eser kalmadı halada sol elim ne yaparsam yapayım terlemiyor.fakat sağ elimde tamamen yok olmadı ama bariz bir azalma oldu.yani sol elim gibi kupkuru değil gerçi bu bile yeter ama :) parmak uçlarında ve ortasında hafif bir nemlenme oluyor benim merak ettiğim nokta niye o da kupkuru olmadı?ya da daha erken mi?kullanılan kapların büyüklüğü önemli midir?çünkü ilk zamanlar sol elimde kullandığım kap daha küçüktü sebebi bu olabilir mi? yanıtlarsanız sevinirim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tedavinin bir elinde daha fazla işe yaraması aklıma şöyle bir ihtimali getirdi: Acaba uygulama sırasında akımın yönünü değiştirmeyi unutuyor olabilir misin?

        Sil
      2. akımın yönünü değiştiriyorum ya da değiştirdiğimi zannediyor olabilirim:) şu şekilde: kapların yerini değiştiriyorum yani sol taraftaki kabı sağ tarafa geçiriyorum ve kabloları bağlıyorum kablolara hiçbir şekilde dokunmuyorum kapların yerini değiştirmeden önce çıkarıyorum sonra da bağlıyorum sanırım bu da demek oluyor ki akımı değiştirmiyormuşum:( kapların yerini değiştirmeyip sadece kaba bağladığım iki kabloyu değiştirmem gerekiyor değil mi yanlış anlamadıysam

        Sil
      3. Ya kablolara dokunmadan kapların yerlerini değiştireceksin ya da kaplara dokunmadan kabloların yerini değiştireceksin. İkisini birden değiştirirsen yönü 2 kez değiştirirsin, yani eski haline getirirsin. :)

        Sil
      4. anladım teşekkür ederim ilginize bir sorum daha olacak şu an 2 hafta oldu başlayalı seansların süresini azaltmalı mıyım yoksa diğer elimde de tamamen kuruluğu yakalayana kadar her gün yapıp sonra mı azaltmalıyım?

        Sil
      5. Bence artık seansların süresini azaltmalısın. Kuruluğu yakalayana kadar 3 günde bir yapabilirsin örneğin. Sonra da yavaş yavaş seanslar arası süreyi uzatarak bırakırsın.

        Sil
    30. akımı deyiştirmek derken sağ elimizi soktuğumuz kabı sol kaba saol elimizi soktuğumuzuda sağ kabamı sokcaz ?

      YanıtlaSil
    31. ben yaptımda krodakşl mi ne o kobladan bulamdım normal koblyla yapyım bişi olurmu acaba ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sen akımı ilet de, istersen kablosuz ilet. Farketmez.

        Sil
    32. dün yaptım tırstım sokmadım elımi :D çarpıyosu çok güzel gugün yaptım cesareti toplayıp soktum ılk an çarptı sonra azaldı kasıntı gıdıklanma yaptı şuan gene terlıyosa ilk günden olcak diye bişi yok anlamdıgım şey ben ilk basta elımı 15 dk soktum içne 15 dkka dolunca akımı deyiştrdim b 15 dkka daha soktum toplam 30 dk dogrumu yapmşşım yoksa 7 dk sokup sonra mı akımı deyiştircektim ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Doğru yapmışsın.

        Sil
      2. korkunu nasıl yendin:)) bi de ilk soktuğunda çok çarpıyo mu

        Sil
      3. Ya parkamklarınızı sokunca çok acıyo ilk avcumu soktum dedikleri gibi avcumu çarptı biraz 4 5 saniye çok acımıyo korkmayın :)Bide elinizi çıkarirken çarpıyo hangi elininizi ilk çıkardıysanız benim bu gün ikinci günüm daha bi deyişilik yok inş olur :)

        Sil
    33. 18 yaşında,bu sene üniversiteye başlayacak bir kızım var. El ve ayakları öylesine terliyordu ki hayatı boyunca yaz-kış çorap ve kapalı ayakkabı giymek durumunda kalıyordu. El terlemesi nedeniyle tokalaşmaktan çekiniyor,yazı yazarken kırk kere ellerini kuruluyordu,kışınsa elleri ve ayakları sürekli buz gibiydi Sosyal yaşamda çektiği sıkıntılar da cabası.Ben bile elini tutunca huylanıyordum açıkçası:( İki memur olarak çocuğumuzun bu sıkıntısına nasıl bir çare bulsak diye çabalıyorduk. Botoks, klips ameliyatı, iyontoforez tedavisi gibi alternatifler vardı ama her birinin artı ve eksileri vardı. Derken bir akşam İnternette bu bloga denk geldik.Acaba denesek mi dedik. Eşim sistemi kurdu ve düzenli bir şekilde uygulamaya başladık. Ben İnternette okuduğum yorumlara zaman zaman kendileri uyduruyorlar diye inanmıyordum ve hayatımda ilk defa böyle bir yorum yazıyorum. Benim kızım dün ilk kez sandalet aldı,artık sürekli ellerini üzerine silmiyor, evde yalın ayak gezince yerlerde iz kalıyor diye benden fırça yemiyor :) Ne diyebilirim ki Müdür Bey ailecek duacınız. Allah razı olsun, her şey gönlünce olsun.

      YanıtlaSil
    34. merhaba herkese, Müdür Bey size çok teşekkür ederim öncelikle bu yöntemi burada paylaştığınız için. Artık kupkuru ellerimin keyfini çıkarıyorsam bunu size borçluyum. Benim merak ettiğim nokta ise siz bu yöntemi nasıl keşfettiniz? Bu konuda herhangi bir uzmandan yardım aldınız mı? Ne zamandır bu yöntemi uyguluyorsunuz? Şu an tedaviye devam ediyor musunuz? Tedaviyi bıraktıysanız üzerinden ne kadar zaman geçti ve şu anki durumunuz nedir? Yöntemi uygularken seans aralıklarını uzatmak niye önemlidir? Sorularım için kusura bakmazsınız inşallah. Sadece merakımdan soruyorum. Bu dertten yakınan bütün arkadaşların uygulamasını şiddetle tavsiye ediyorum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu yöntemi sizler gibi internette keşfettim. Yabancı bazı sitelerde ve çok nadir Türkçe sitelerde benzer şeyler anlatılıyor. Ben de uygulayıp faydasını görünce detaylı bir şekilde anlatayım dedim.

        İyontoforez konusunda uzmandan yardım almadım, daha önce ilaç tedavisi görmüştüm ancak yan etkileri yüzünden bırakmıştım.

        İyontoforez tedavisini aslında bırakmamak gerekiyor. Kronik bir problem olduğu için tedaviyi tekrarlamak gerekiyor. Ben ne zaman bıraktım hatırlamıyorum. Tahminen 7-8 ay olmuştur. Şu sıralar eskisi kadar sık olmasa da terleme yeniden başladı. Ben de tedaviye yeniden başladım. Burada anlattığımdan biraz değişik bir sistem kurdum. İşe yararsa onu da blogda anlatacağım.

        Seansların arasını uzatmak demek, tedaviyi bir anda değil azaltarak bırakmak demek. Aynı kullanılan ilacı azaltarak bırakmak gibi. Detaylarını ben de bilmiyorum, uzmanlar öyle olmasını tavsiye ediyor.

        Sil
    35. ya benim bugün 3 günüm ellerim kollarım gıdıklanıyo nası desem ağrı gibi bu normal mi ?

      YanıtlaSil
    36. Merhabalar, öncelikle yukarıda kurmuş olduğunuz bsit ve de masrafsız düzenekten ötürü size çok teşekkür ederim Müdür Bey. Ben 23 yaşında aşırı el ve ayak terlemesinden muzdarip bir bireyim. ETS ameliyatı oldum fakat bir sonuç vermedi. Ellerim ve ayaklarım halen tüm hayatımı olumsuz etkileyecek şekilde terlemekte. Ne yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu cihazı kurup deneyebilirsin mesela. Ayrıca ETS ameliyatı olduğun doktora eğer bildirmediysen hiçbir değişiklik olmadığını bildir, belki yapılabilecek bir şeyler vardır.

        Sil
      2. Öncelikle teşekkür ederim Müdürcım. Bugün 2. günümdeyim sadece ellerime uyguluyorum terlemede bir değişiklik yok fakat sol elimin üst tarafında seans esnasında ve seanstan sonra bir süre hafif kram gibi birşey oluyor bu sence normal mi şimdiden çok teşekkür ederim.

        Sil
    37. Hocam koltuk altı terlemesi için pek çok soru gelmiş ama tam olarak tatmin edici bi cevap bulamadım. Yorumlardan anladığım kadarıyla sistem işe yarıyor. Ama koltuk altı terlemesi için aynı sistemi koltuk altlarımız için ne şekilde dizayn etmeliyiz ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 28 Temmuz 2013 14:18'de yorum yapan adsız'ın da dediği gibi koltuk altının suyla temas etmesini sağlayacak bir düzenek kurabilirsen başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum. Hayal gücünü zorla biraz.

        Mesela bir metal levhaya ıslak bir bez sarıp koltuk alına koyabilirsin. Ama kalbine çok yakın bir bölgeye elektrik akımı vermek çok mantıklı gelmiyor bana. Bu yüzden koltuk altı için profesyonel cihazları öneririm.

        Sil
    38. bence koltukaltının suyla temasını sağlayacak bir düzenek ile koltukaltında da aynı olumlu sonucu göreceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda terleyen her yerde. Ama suyu koltukaltıyla nasıl temas ettirebiliriz emin değilim. Mesela kabı ağzına kadar suyla doldursak, alüminyumun ucunu havada bırakıp kabloyu alüminyuma bağlasak böylelikle koltukaltını suyla temas ettirebiliriz biraz yorucu olur ama değer bence. fakat kablonun kaba değmesi gerekiyor mu onu Müdür bey bilir.

      YanıtlaSil
    39. Müdür Bey öncelikle paylaşımınız için size çok teşekkür ederim,bugün benim de 5. günüm olacak.Ancak ilk iki gün sadece ellerimin suya ilk girişinde hafif bir acı hissederken devam eden günlerde seans esnasında çok acı hissettim çeşme suyu yerine içme suyu kullanmayı denedim.İçme suyunda hiç acı hissetmiyorum etkili olur mu sizce? Fazla acı hissetmem çeşme suyunda klorlama gibi farklı katkılar oluyor bundan dolayı mı bilmiyorum,bir yorumunuzda sodyum bikarbonat eklenebilir demişsiniz içme suyuna sodyum bikarbonat eklemem daha mı uygun olur? Şimdiden çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. benim bildiğim içme suyu elektriği hiç iletmez ama çeşme suyu iletir

        Sil
    40. amper olayını açıklayabilirmisiniz ? iyontoforez cihazlarındaki amper ile bu pillerin amperi arasında fark çokmu ?

      YanıtlaSil
    41. benm 2 hfta felan oldu başyalı elimin üstü kurudu avuc içlerimde hiç bi deyişiklik yok daha şimdi yaptım 10 dk normaldi 2 akımı deyiştirip elimi soktgumda kollrımda kasılmlar başladı kaınızı sıktıgınızda kolunuz kasılır ya öle çıkarttım soktum yıne aybı oldu çarptı galıba korktum bıraktım böle olması sizce normalmi ?

      YanıtlaSil
    42. Bir gün yapıp birgün yapmama seklinde hem ellerime hem ayaklarıma 20 şer dakika uyguladım 1 ayı aşkın süre fakat ben cihazı satın aldım ve hiçbir faydası olmadı.acaba voltajı az falan mı tuttum(Bir de elleri soktuktan sonra mı cihazı aktif hale getiricez yoksa cihazı acıp sonra mı ellerimizi sokucaz)

      YanıtlaSil
    43. düzeneği kurdum bakalım işe yarayacakmı haber veririm arkadaşlar
      http://r1308.hizliresim.com/1d/x/s1qpl.jpg

      YanıtlaSil
    44. yaa Müdür bey ,bu düzenekte çarpılma olayı falan olmaz dimi)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ellerini suya yavaş yavaş sok çıkarırkende aynı şekilde hiç bişey olmaz korkma sadece kaşınıyor ona da dayancaz artık çare yok

        Sil
    45. herkese selam...dert ortağınız olarak hepinizle paylaşmak istediğim önemli bişey var.kendimi bildim bileli ellerimden su damlar,ayaklarımda aynı.5 yıl önce klipsli ets yi duydum ,o günden beri araştırıyorum ve en sonunda 27-8-2012 günü ünv.hast.nde ameliyat oldum.ne kadar zor karar verdiğimi siz düşünün.1 ay boyunca kollarımı kullanamadım,belden üst kısmımda ağrımayan yerim yoktu,meğerse kapalı ameliyatlar açıklardan çok daha fazla acı verirmiş.göğüs kafesinin içindeki herşeyi kesmişler galiba :( düşündükçe tüylerim diken diken oluyooo..neyse ,gelelim sonuca .ilk 3 - 4 gün ellerim kupkuruydu,5.gün sol elimin baya baya nemlendiğini farkettim,kontrole gittiğimde bu kadar küçük bi nemlenmenın normal olduğunu söylediler.ameliyat olalı tam 1 yıl oldu ,çok şükür ağrılarım geçti ama ağrılarım geçtikçe el terlemelerimde arttı.şu anda sol elim eskisinden çok çok az farkla daha az terliyor ,sağ elim ise soldan biraz daha az terliyor,yani kısacası koskoca bi ameliyattan sonra hala kupkuru ellere sahip değilim.unutmadan ayaklarımda hiç bir değişiklik olmadı......bunu niyemi yazdım burda,illaki içinizde ameliyatı düşünen vardır,yaşadıklarımı paylaşmak istedim.yaşadığım hayal kırıklığını tahmin bile edemezsiniz.şimdi bu alet bana yeni bir umut ışığı oldu,bakalım bunu da denicem,haydi hayırlısı .....

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Dene kardeşim gerçekten işe yarıyor ama sabırlı olman lazım 10 15 günü bulabilir etkisini hissetmen. ben uyguluyordum elimde nemlenme dahi yoktu kupkuruydu yavaş yavaş azaltarak yapmayı denedim 1 gün yapıp 1 gün bekletme sonra 2 günde bir 3 günde bir derken 5 günde bir olduktan sonra çok mu ara verdım bilmiyorum nemlenmeye basladı şimdide eski haline döndürmeye çalışıyorum ama ilk zamanlardaki gibi kupkuru olmuyor ama eskisi gibi de terlemiyor sadece stres altında olsun bunaltıcı bir ortam olsun bunun gibi durumlarda nemlenme oluyor. kısacası bu teknik işe yarıyor bıkmadan her gün uygula kesilene kadar faydasını göreceksin. bende klipsli ets yi düşünüyodum kesin çözüm diye ama bu yazından sonra caydım artık :) sanada geçmiş olsun

        Sil
    46. yaa keşke şu ellerdeki ve ayaklardaki ter bezlerini saf dışı bırakacak bişeyler icad edilseeee...

      YanıtlaSil
    47. merhaba arkadaşlar, ben de yaklaşık 10 yıldır el, ayak ve koltuk altında aşırı terleme şikayetiyle defalarca doktora gittim. birkaç losyon ve krem önerdiler. etkili olmadı. daha sonra internete gördğüm bir solüsyon spreyi aldım kullandım. Koltuk altı terlemesinde "tereson" adlı sprey çok başarılı. koltuk altı terlemesini 2. gün kesti. el terlemesini %50 oranında azalttı, ayak terlemesinde fazla etkili olmadı. el ve ayak terlemesi için bu düzeneği kurmayı düşünüyorum. şimdi bilgisi olan arkadaşa sormak istiyorum hem bu düzeneği kurup hem de bu spreyi kullansak yan etkisi olur mu?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. teresonu bende kullanıyorum kafanızda soru işareti olmasın arkadaşlar koltuk altını %95-100 arası kesiyor çok etkili el terlememi de %50-60 kesiyor arkadaşımında dediği gibi bendeki etkileri böyleydi sizde nasıl olur bilmem elimde avuç içi kupkuru yapıyor yan kısımlar ve parmaklar terliyodu.ayağımda uygulamadım hiç ama emin olun faydasını görüyorsunuz bu spreyi bulan kişi benim tarafımdan çok sevap kazandı :) tereson.net ten sipariş verebilirsiniz 50 tl çok gelebilir ama uzun bir süre götürüyor. ben ikisini kullanıyorum bi yan etkisini görmedim ama benim kafamda düzeneğe püskürtüp kullanmak var ama daha hiç denemedim :)

        Sil
      2. valla 50 lira çok gibi görünüyor ama kullanmayanlar benim gibi tereddüt ediyor. ünv. de vize-final sonrası ellerim ve koltuk altlarım terden utanılacak durumda oluyor. sınavdan mı çıkıyorum güreşten mi çıkıyorum belli değil. şu teresonu denemek istiyorum ama paramın çöpe gideceğinden korkuyorum

        Sil
      3. aslında bu düzeneği denemekte fayda var . uzun vadeli işe yarar mı acaba. ben az önce mesaj yazan kişiyim, 00:15 te mesaj yazan kişiyim

        Sil
      4. düzeneği elimde deniyorum gerçekten işe yarıyor ama sabretmen lazım ter kesilene kadar hergün uygula arkadaşımız herseyı anlatmıs zaten yukarıda. koltuk altında da teresonu cidden dene ve gör diyorum %100 e yakın kesiliyor bende senın durumundaydım tişört giydiğimde koltuk altım göl gibi olurdu ama şimdi kupkuru ilk gece kullanımda baya bi kesildiğini gördüm 2. 3. geceden sonra tamamen kesilmişti koltuk altında çok etkili bir ürün ama elde bana o kadar etki göstermedi %50 fln kesti tabi bu da çeken bilir diyorum baya rahatlatmıştı beni en azından damlama şeklındekı ter kesilmişti nemlenme oluyordu. dayım sayesinde kullanmaya başladım dayım olsun bu spreyi bulan olsun benden bu kadar sevap bi başkası kazanmamıştır :) dene ve gör kaybedecek bişeyin yok ama gerçekten işe yarıyor biraz araştır istersen

        Sil
      5. Teresonu yaklaşık iki yıldır her yaz ayında kullanıyorum koltuk altında garanti diyebilirim çünkü bende sizlerdenim el ayak ve koltuk altından ter damlayan birisiyim, koltuk altı için teresonu tek gecerim fakat sadece Eczaneden alın derim.. birkere indirim sitesinden 25tl ye aldım hiç işe yaramadı.. hem teresonu arkadaşlarınıza ailenize yani normal insanlarada :) tavsiye edin.. ilk3gün üstüste sıkın sonra haftada bir yetiyor ve bir şişe yaz boyunca yetiyor.. İyontoforez tedavisinede yakında başlıyorum onuda paylasıcam sun tabletin ekranı su oldu :)

        Sil
    48. teresonu aldım 1 haftadır kullanıyorum. birazdan bu düzenek için gerekli olan malzemeleri alacağım. listemi yaptım çıkıyorum. ellerim ve ayaklarım için kullanıcam, özellikle ayaklarım için

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. tereson ellerindeki terlemeyi kestimi yada ne kadar azalttı

        Sil
      2. hissedilir derecede azaldı ellerimdeki terleme. ama tamamen kesmedi, sıfırlanmadı yani. önceden ellerimden ter damlıyodu, arkadaşlarımla tokalaşmaya çekiniyordum. şimdi öyle bir sıkıntım yok, çok sıcak olan günlerde ellerimde hafif bir nemlenme oluyor sadece. iyontoforez için gerekli malzemeleri az önce aldım. 1 saat sonra kuracağım ve deneyeceğim. 1 hafta içerisinde etkili olur inşallah

        Sil
    49. "benim bi tanıdığım kullandı bunun aynısını yaptı. bu aletten dolayı ikinci gün elleri mosmor oldu doktora gittik damarları patlamış. hemen ameliyata alıp ellerini kestiler. elleri kesildikten sonra 3 gün yaşadı ve öldü" diye bi yazı görmüştüm bir sayfada iyontoforezle alakalı. doğru mu acaba? :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet yapılan testlerde deneklerin %60ının damarları patlamış, elleri kesilmiş. 3 gün sonra da ölmüşler. Ama siz yine de deneyin belki %40tasınızdır.

        Sil
      2. Vay be ne içtiyse artık varya nasıl bir hayal gücüdür bu böyle ben tezler okudum bu konuda be saçmalığa bak damarlar patlamış damar 9vluk elektrikten patlar mı hiç ahaha koptum gülmekten ya :)

        Sil
      3. Arkadaşlar 9voltuk elektrik sizin içtiğiniz bir dal siğaranın bir nefeslik dumanı kadar zarar vermez size :) zaten kimlerin bu tedaviyi kullanmaması yazıyor, baştan sona okuyun yazılanları..

        Sil
    50. ben niye ölmedim gerzek öyle bişey olsa hastanede yapmazlar bu işi

      YanıtlaSil
    51. Müdür bey çok teşekkür ederim sayenizde artık çok mutluyum ellerimin terlemesi geçti siz bana mutluluk verdiniz allah da size kat ve kat fazlasını verir inşallah

      YanıtlaSil
    52. arkadaşlar bende bugün başladım ayaklarımla.yorumlardan çok etkilenmiştim. 2 adet kap ve malzemeleri dediğiniz gibi hazır ettim. anlattığınız gibi ilk ayağı soktuğumda birşey yoktu 2. ayağı sokunca akım geçmeye başladı ve bir an gıdıklanma oldu. sonra sol ayağımın parmakları başlangıç yerinden kaşınmaya başladı ama sonra azalarak alıştım.sadece ayak altı ve parmaklar suya girecek şekilde hazırladım.şu anda ayaklarım kaplarda. ilerleyen günlerde ellerimi de deneyip tekrar yazacağım.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ilk gün el ve ayaklarda uyguladım. el bileklerinde bir kızarıklık oldu.2 gün ara verdim

        Sil
      2. 1 gün tedavi yapmıştım ardından 1 gün ara verdikten sonra farklı saatlerdede olsa yapmaya devam ettim.el ve ayaklara 10 dk uyguluyorum. 2x 10 dk eller ( akım yönünü değiştirerek) aynı şekilde ayaklar. etkisi olduğunu kesin.ya terleme miktarı ya da terleme süresi azalıyor. kimse çekinmesin elektriğinde bir zararı yok. bende sadece bileklerde kızarıklık yapıyor işlem bittikten 20 dk sonra herşey normale döndü.eller akımdaykende baş parmağın başladığı yerlerde kaşınmalar oluyor. ayrıca bir uyarı sakın kabloyu pile takılı bırakmayın pil acayip ısınıyor.

        Sil
    53. Hocam iyi günler tedaviye bu pazartesi başlayacağım; cünkü doktorum butedaviyi önerdi Troid bezlerimde birşey çıkmadı.. aklıma takılanları sormak istedim.
      1. Yeni başlayacağım için 15dk uygulayıp daha sonra kabloları degiştirip 15dk dahauygulayacağım bu şekilde piller nekadar dayanır?
      2. Bu sistemi akü kullanarak yapamayız mı? Eğer uygulanırsa nasıl bir akü gerek?
      3. Tedavi sonucumu paylaşacağım inşallah :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Benim kullandığım piller panasonic ti ve 3 gün dayandı.eller ve ayaklar için kullandım. 3. günden sonra bir şey hissetmeyince değiştirdim ve düzeldi.
        Akü kullanarak yapabilirsin tabiki . Pilden hiçbir farkı yok sadece voltuna bakın yeter.Genellikle 12 volt olu çünkü aküler.
        Ben kullandım ve 6 gün sonra şükürler olsun ki yıllardır çektiğim azap sona erdi. Bu siteyi yapandan Allah razı olsun. Onlar olmasa göremeyecektim bu yöntemi.

        Sil
      2. duracell pil al iki tane 9 voltluk ben yaklaşık 20 gündür kullanıyorum öyle hemen biteceğini sanmıyorum

        Sil
      3. Bilgiler için saolun, ben 4tane duracell pil aldım el ve ayak için aynı anda yapacağım..
        Cihazı yapmak isteyen arkadaşlar için maliyet listesini yazayım:

        4 adet Duracell 9V pil 36 Tl
        4 adet plastik kap 8 Tl
        4 adet Krokodil 2 Tl
        4 adet Bez 2.5 Tl
        Alimünyum Folyo 4 Tl

        Toplam maliyet bu arkadaşlar, bugün başlıyorum inşallah.. sonuc olumlu olursa 18v ikitane akü alıp devam edeceğim..

        Sil
      4. Nasıl bir akü alman gerektiği konusunda bir fikrim yok maalesef. Ama 18voltluk herhangi bir akünün işini görmemesi için hiçbir sebep yok.

        Bu arada ellere ve ayaklara aynı anda yapmamanı tavsiye ederim.

        Sonucunu paylaşırsan sevinirim.

        Sil
      5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

        Sil
      6. -amann DİKKAT!-
        aküler kazayla kısa devre edildiğinde 1 yada 2 saniye içerisinde patlayan bomba gibidirler. bu düzenek de aküleri kısa devre ettirmeye çok müsait bir düzenek arkadaşlar. Allah korusun bir akü patlaması esnasında akünün plastik kabı parçalanıp şarapnel etkisi yapar ayrıca akü asidi etrafa dağılır ve bu asit elbisenizi, halınızı ve değdiği yerleri kısa bir sürede eritip paçavraya çevirir, yüz, boyun gibi hassas derinize değdiğinde ise hemen yıkamazsanız derinizi bile eritip feci yaralanmalara sebep olur, gözlerinizi kör bile edebilir.
        ben tedaviye ayarlı adaptörle başladım. 9 volt, 12 volt diye arttırarak kullanıyorum. bir süre sonra 12 voltu da arttırmak gerekiyor tabi. pilden avantajı (adaptörünüz varsa) hem bedavaya yakın olması hem de ilk başlarkenki kaşıntıların en aza inmesi.

        bir de ellerinizi suya ilk soktuğunuz andaki şoku en az yaşamak istiyorsanız bir elinizi ilk önce tamamen yıkar gibi ıslatın, önce kuru elinizi kaba yerleştirip sonra iyice ıslanmış elinizi ikinci kaba yerleştirin. bunun bilimsel açıklaması şu: akımın geçeceği yüzey arttığı için toplam voltaj, elinizin her cm2'sine bölünecek ve dolayısıyla ilk kaşıntılı şoku daha az hissedeceksiniz.

        sayfayı açan arkadaştan Allah razı olsun..

        saygılarımla.. Mete KÖSE

        Sil
    54. arkadaşlar bu kutup değiştirmedeki amaç neymiş açıklarsanız sevinirim teşekkürler

      YanıtlaSil
    55. ARKADAŞLAR , BU ALETİ YAPMAK İÇİN AKÜ ALMAK İSTİYORUM,ARAŞTIRDIM AKÜLERİN HEMEN HEPSİ 12V 18H .BU NE DEMEK ,YANİ 12 VOLT MU 18 H NE DEMEK .LÜTFEN ELEKTRİK İŞİNDEN ANLAYAN BİRİLERİ YAZSIN BURAYA.AYRICA 12 VOLTLUK AKÜ İŞİMİZE YARARMI ,ÇÜNKÜ 18 VOLTLUK OLMASI GEREKİYOR GALİBA .9+9 2 PİL 18 VOLT.12 VOLT AZMI GELİR.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hastanede "ignelenme"hissedene kadar akimi yukseltin diyorlardi. Herkesin hissi farkli ben genelde 18-22 volt aralarinda kullanıyordum.

        Isterseniz 12 voltla baslayin baktiniz bisey hissetmiyorsunuz 18volta gecersiniz.

        S.D

        Sil
    56. Huseyin Hanihak'a cevaben.

      Merhaba. 24 yasinda hiperhidroz muzdaribi biriyim ben de. Gecen sene univ.hast.nesinde iyontoferez tedavisi gordum 2 period (8 seanstan).

      Doktorun. Soyledigi ter bezlerine etki eden (-) kutuplar oldugu yonundeydi. Oradaki duzenek 1 el veya ayagin yarisi (+) yarisi (-) de kalacak sekilde kaplardi. Her seans yonleri degistiriyorduk. Umarim yanit tatmin edici olmustur.

      Hastanedeki duzenekte, once ellerinizdeki terlemeyi hassas kantarla, eldiven giydirip olcuyorlar. Benim kendimin de fark ettigi uzere vucudumun sag tarafi daha fazla terliyor. (Degerleri hatirlamiyorum)

      Ben ilk periodda Haziran ayinda baslayip Temmuz sonuna dogru bitmisti. 1 ay ara vermek gerekiyordu. Bu surecte "damlama"derdinden kurtuldum ama terleyemedigim icin ellerim alev gibiydi.Zaman zaman kollarima kadar vuruyordu.

      2.periodda Agustos ortalari gibi basladim Eylul ortalari gibi bitti. Bu sefer ayaklarima da uyguladim. Havalarin serinlemesine ragmen ilki kadar etkili olmamisti.

      Daha sonra askere gittim.Mayista geldim. 50 gun kadar once ise basladim ve terleme durumum cok rahatsizlik yaratmaya basladi. Iyice kafaya koyup cihazi almayi dusundugumde burayi buldum.

      Ilk firsatta duzenegi kurup baslayacagim. Mudur bey cok tesekkurler.

      YanıtlaSil
    57. Evet yeni üretilen düzenekler dediğiniz gibi. Bu sayede akım tüm vücuttan geçmemiş oluyor. Şu an öyle bir düzenek ben de kurdum ama pek deneme fırsatım olmadı. Bir ara onu da anlatmayı planlıyorum. Ama çok da zor değil kendiniz de yapabilirsiniz.

      Şu tarz bir şey olacak: http://www.youtube.com/watch?v=CDm0SiwKreQ

      Tek dikkat edilmesi gereken 2 bez arasındaki yalıtımı iyi bir şekilde yapmak ve bezlerin yeterince ıslanmasını sağlamak.


      Bu arada hastanedeki tedaviniz hakkında biraz bilgi verebilirseniz iyi olur. Mesela seansların zamanlaması gibi. Belki yeni bir şey öğreniriz.

      YanıtlaSil
    58. Linkteki doktora gitmistim. O cihazlarla tedavi oluyorduk. :)

      Yalniz o cihazlarla ilgili şöyle bir dusumcem var.

      Su elin ayası ve ayak tabanina temas ediyor. Ama benim el parmak aralarim da terliyor. Ayakta ise, tabanim değil yan yüzeyler terliyor.

      Sizin duzenekte su elin ve ayagin her tarafina degecegi icin daha etkili olur diye dusunuyorum.

      Hastanede tedaviler Salı gunleri basliyordu. Hatırladığım kadarıyla; 1.hafta Sali, Çarşamba, Cuma. 2.hafta Pazartesi, Cuma. 3.hafta Pazartesi. 4.hafta Salı. 5.hafta Çarşamba. Tekrar olcum yapilip not aliniyordu.

      2 periodda da azalma oldu ama ilki daha etkiliydi.

      Doktorun bize soyledigi (videoyu izlemedim) tedavi her kese aynı surede aynı etkiyi gostermez. Gerci siz de aynı minvalde bilgi paylasiyorsunuz.

      Dipnot: Tek eksik piller kaldı. Onlari da tamamladigimda tedaviye baslayacagim.

      S.D

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet yukarıda anlattığım düzenekte suyun elin her tarafına değmesi bir artı ancak akımın tüm vücuttan geçmesi gibi bir eksi yönü de var. Parmak aralarına suyun değmemesi benim de aklımı kurcalıyor ama avuç içi terlemeyince parmak araları da daha az terleyecektir, hatta belki de terlemeyecektir. Çünkü bu terlemeler birbirini tetikliyor. Mesela sadece ellerine tedavi yapıp ellerindeki terlemeler azalınca otomatikman stresi azalan ve ayaklarında ve koltuk altındaki terlemeleri büyük ölçüde azalanlar var. Tabi bu terlemenin psikoloji olduğu durumlarda geçerli. Sanırım sizin için geçerli değil, çünkü ayakların tedavi olan bölgeleri dışındaki bölgeler terlemeye devam etmiş anladığım kadarıyla.

        Sonuç olarak kanıtlanmış bir yan etkisi olmasa da vücudumdan akım geçirmeyen düzeneği tercih ederim ben.

        Aslında bu yeni düzenek daha farklı da olabilir. Kaplar daha derin olur avucu hafif bükerek tüm parmak aralarına suyun değmesi sağlanabilir. Yani aynı anda elin yarısını bir kaba, yarısını diğer kaba sokmak mümkün. Ama aradaki yalıtımı iyi yapmak lazım ki akımın ele uğramadan direkt olarak bir kaptan diğer kaba geçmesin.

        Ama ayakta bunu yapmak biraz zor görünüyor.

        Sil
    59. Müdür Hocam 6 gündür el ayak aynı anda yapıyordum, ozaman sadece ellerime yapayım öncelik onların :) ama şuana kadar pek bi gelişme görmedim, dediğiniz gibi sabırla hergün 15 dakika + 15 dk olarak yapıyorum.

      YanıtlaSil
    60. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    61. Müdür Bey, size bir sorum olacak ;
      Sizin de resimlerde gösterdiğiniz duracell pillerden aldım , zamanında 7-8 seans kullanmıştım ve bu piller acaba ne zaman biter etkisi azaldımı diye sürekli kafamı kurcalıyor şimdi, bitip bitmediğini anlayamıyorum, tahminen kaç seansta bir pilleri değiştirmek gerekir ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba. Seansa baslamadan farkli marka seri bagli pilleri olctugumde 19.2V olcmustum.

        15er dk.dan eller, 15er dk.dan ayaklara kullandim. Tekrar olctugumde 18V olctum. Yani 1 saatte 1 volt elektrik tukettim.

        Hastanede bize denen "karincalanma hissedene kadar voltaji yukseltin" yonundeydi.

        Ellerinizi suya koydugunuzda birsey hissetmiyorsaniz degistirin.

        S.D

        Sil
      2. Benim bir yanlisim var galiba... Artık suya elimi sojtugumda birsey hissetmiyorum ama pilleri olctugumde hala 18v. Yukaridaki mesajim yaniltici olabilir. Isin icinden cikamadim... :)

        S.D

        Sil
      3. pilleri nasıl ölçüyorsunuz?

        Sil
    62. KardeŞler merhaba. Oncelikle bu sayfayi acan Mudur kardeşimizden Allah razi olsun. Uzun yillardir bende bu dertten muzdaribdim. Bu sene yazin ameliyat olmayi kafama koymustum. Kardesim doktor olarak bana bunu kesinlikle tavsiye etmedi. Yazin diclor adinda ilac aldim 2 tane. Ilk 2 gun etki oldu. Daha sonra hic faydasi olmadi. Sonra guz basinda makinelerin artik tr de satildigini fark ettim. Nazil yurtdisina cikartirim diye düşünürken bir anda busiteye rastladim. Gercdk i hazirlanan bu sitedeki tesisati 1 gunde hemen hazirladim. Ve 1 hafta once uygulamaya başladım.ilk gün sanki elektrik- beni gerçekten Carpıyormuşgibi oldu.3. gün alıştım. 4. gün terlemebir anda durdu. Şimdi 7.gündeyim. Hayatımdailk defa 35- derecede takım elbise giyorum. ilk defa ayakkablarım kupkuru. hergün mendil ile gezerdim. bunca yaşamım da dokunmatik ekranlardan veinsanlardan kaçmaya çalıştım. şimdi ise hayata inat sanki yeniden doğmuş gibiyim. Ellerim biraz kaşınıyor onuda nemlendirici kremlerle çözmeye Çalışıyorom. şikayet yok.Binlerce- şükür. kesinlikle tavsiye ediyorum. sizde hayata yeni sayfa açın. Sanki mucize.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kamu spotu tadında olmuş. :) Teşekkürler.

        Sil
    63. merhabalar,
      bende geçen yıl bir üni.hastenesinde 1 periyot (8 seans) tedavi gördüm tedaviyi mayıs ayı gibi el ve ayak bölgesi için gördüm ama elde daha etkili oldu 8 .seans sonlarına dogru artık iyice kesilmişti terleme fakat tedaviden sonra iki hafta kadar sürdü bu durum sonra tekrar geri geldi.
      yukarıda isimsiz bir arkadaşında belirttiği gibi sağ el ve ayak aynı anda elektrik akımı veriliyordu ve elin yarısı - yarısı + kutupta kalıyordu ayaklarda aynı şekilde 15 dk sonra diğer tarafa geçiliyordu önemil olan ellerin ve ayakların çok suyun içinde kalması değildi hatta prof. dediğine göre sadece düzenek üzerine koyulan bezlerin ıslanması yeterliydi.Seanslar önce ilk iki gün sonra 1 gün ara veriliyor ve her seans araları +1 verilerek artıyordu yani ( salı-çarşamba-cuma-pazartesi-cuma-çarşamba-salı) 3 haftada 8 seans uygulama yapılıyor.
      fakat aynı düzenegi ben daha sonra eve alınca hastanedeki etkiyi göremedim ama sanırım ben düzeneği çeviririp ikinci uygulamayı yapmadığımdan yani sadece - ve + yapıyorum tekrar çevirip tersini yapamadığımdan olsa gerek.
      Müdür bey,dediğiniz gibi şu bir gerçekki bir bölge de terleme kesilince diğer yerlerdede kesiliuor porf. ta aynı şeyi söyledi ve bende de oldu el ve ayak için uygulama yaptırdın sadece koltuk altı içinde vardı ama yaptırmamıştım fakat daha sonra koltuk altı terleme kendiliğinden düzene girdi.
      umarım okuyan arkadaşlara biraz fikir verebilmişimdir.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Akımın yönünü değiştirmek atlanmaması gereken önemli bir detay. Çünkü akımın yönünü değiştirmezseniz sadece bir elinize tedavi uygulamış olursunuz. Akım yönünü değiştirince ise diğer elinize uygulamaya başlarsınız.

        Sil
    64. merhaba bende bu cihazı kullanmak istiyorum. diş teli kullanıyorum herhangi bir sorun olusturur mu

      YanıtlaSil
    65. Merhaba, Sizlere bir sorum olacak. Yukarıda bahsettiğim gibi tedavim olumlu yönde gidiyor. 8 defa uygulamış oldum. 8 seans için 4 pil kullandım. bu da toplamda 8 saat eder. Lakin pillerin gücü sanki her geçen gün azalıyor gibi geldi. Ben de orjinal makineleri inceledim. Orda 20-25 mA lik güç kaynakları kullanılıyormuş. Lakin bu kadar küçük mA olan güç kaynağını bulamadığımdan dolayı Notebook bataryasını elektronikçi bir tanıdığıma götürdüm. Ona bu düzeneklerden bahsettim. O da bana bu adaptör de işini görür dedi ve adaptör çıkışını + ve - olarak ayırdı. 19 V luk bu adaptör ise Output olarak 3.42 A lik. Bugün ilk defa korkuyla denedim. Sanki ilk günkü gibi elektriği daha çok hissetim. Ama ellerim daha çok kızardı gibi. Başıma da ağrı çöktü ama bu adaptörden mi kaynaklandı anlamadım. Bakalım bir sonraki sefere neler olacak. Elektrikten anlayan birileri var ise onlara soruyorum. Bu amper meselesi sıkıntı yapar mı sizce? Elektronikçi tanıdığım ise, vücudun ne kadar ihtiyaç hissederse o kadar amper çeker, korkma dedi ama ben hala endişeliyim. İlerde sıkıntı verirse Allah muhafaza. Hepinize geçmiş olsun...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Arkadaşım Müdür hoca bu konu ile ilgili herşeyi çok detaylı bir şekilde anlatmış neden başka arayışlar içine giriyorsunuz anlamadım.. Bende ilk başta akü ile yapacaktım ama vazgeçtim sadece 2 adet pil ile tüm tedavimi tamamladım çok şükür Allah"a terleme sıfır. Bence sitede yazılandan dışına çıkmamakta fayda var, geçmiş olsun biraz ara verip piller ile devam et Allan şifa versin,

        Sil
    66. Arkadaşlar uzun zamandır giremedim siteye kusuru bakmayın, böylesine etkili bir sonucu tam zamanında paylaşamadım.. Eylül 14 te başladım tedaviye tam onbir gün sonra 25 eylül de ellerimin kupkuru olduğunu gördüm çok şükür. Ve şuan Nemlendirici krem kullanıyorum o derece kuru ellerim,

      Müdür Hocam Allah razı olsun senden, sana teşekkür etmenin yolu olsa keşke, Büyük adamsın vesselam.
      Terleme yeniden başlamasın diye haftada bir devam ediyorum tedaviyi bırakmasam her hafta devam etsem sorun olur mu??

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tedaviye haftada bir devam etmek mi daha mantıklı yoksa tamamen bırakıp terleme tekrar başlarsa tedaviye en baştan mı başlamalı emin değilim. Yazıda da bahsettiğim gibi değişik görüşler var.

        Ben hiç terlemem azalınca tedaviye devam etmedim, hep tedaviyi bıraktım. Ama benimki işe yaramadığını düşündüğümden değil, üşengeçlikten. :) Haftada bir seans uygulamanın bir zararı olacağını sanmıyorum. Hatta belki terlemenin başlamasını önlüyor olabilir. Deneyip burada sonucu yazarsan çok güzel olur.

        Teşekkürler iyi dileklerin için.

        Sil
    67. Müdür bey,9yaşında kızım için bugün ilk seansa girdik tıp fakültesinde,her gün git gel yerine eve alayım dedim fiyatlar biraz yüksek geldi,sizin yazınızı okudum ,mantık aynı ama anlamadığım tek bişey var iyontoforez makinesinde artı eksi düğmesi var hemşire dediki bir gün eksi olacak bir gün artı olacak ,birde akımı kızımın dayanabileceği dereceye getirdi ,sizin yaptığınız makineyle aynı ayarı ve o bir gün artı birgün eksi olayını nasıl ayarlayacağız?çocuklara görede bir makine tasarlanabilirmi?cevabınız için şimdiden teşekkürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Müdür bey ne der bilemiyorum ama benim şahsi görüşüm biz 18voltluk pil kullanıyoruz 2 tane 9 volt siz sadece bi tane 9 voltluk pil kullanıp deneyebilirsiniz ve artı eksi olayına gelırsek 15 er dk yaptığımız için 15 dk bir ele artı bir ele eksi sonraki 15 er dakikada elleri veya kabloları değiştirerek diğer ele artı diğer ele eksi verebilirsiniz sanırım sıkıntı olmayacaktır

        Sil
      2. Adsız aslında bana söyleyecek bir şey bırakmamış tam olarak aklımdan geçenleri söylemiş ama ben yinede bir üzerinden geçeyim.

        Yazıda bahsettiğim akım yönünü ters çevirmek makinedeki artı eksi düğmesi ile aynı işlevi yerine getiriyor.

        Hemşirenin dediği gibi bir gün + bir gün, - yapmak yerine ikisini aynı gün peşpeşe de uygulayabilirsiniz. Veya bir gün + yönde, bir gün - yönde akım uygulayabilirsiniz. Tercih sizin.

        Kızınızın dayanabileceği akımı pillerle ayarlamak biraz zor olabilir ama 9 yaşında bir çocuğa uygulayacağınızı düşününce 18 volt bence de biraz fazla. İsterseniz sadece pillerin tekini kullanarak 9 volt akımı veya 2 tane 6 voltluk pil kullanarak 12 volt akımı deneyin.

        Sil
    68. arkadaşlar bunu yaparken 15 dk hiç çıkarmadan değilde mesela 4 dk tuttuk biraz bekledik 3 dakka daha tuttuk böyle böyle 15 dkyı bulduk sonra kutupları değiştirip aynı şeyi yaptık bi sorun olur mu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama maceraya ne gerek var? Dayanıver 15 dakika. :)

        Sil
    69. Arkadaşlar, Ben Notebook Adaptörü ile bu işi çözdüm. + ve - kutuplarını ayırarak halletim. Yalnız bir arkadaşın dediği gibi sakın kutupları birbirine dokundurmayın. Tehlikeli olabilir. Şu an ellerim ve ayaklarım kupkuru. Sadece ilk kullanma esnasında pilden daha fazla elim ısınıyor gibi oldu. Belki hep devamlı aynı voltu verdiği içindir. Şimdi 5. seanstan sonra zaten sadece elde çatlaklıklar varsa acıyor. Gayet memnunum. Müdür kardeşimizden Allah razı olsun...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

        Mete KÖSE'nin yorumunu da dikkate aldığımızda en güvenli yol hala 9 voltluk piller gibi görünüyor. Yapılacak iş gayet basit ve güvenliyken insanlar neden değişik maceralar arıyor, neden sağlığını riske atıyor anlayamıyorum.

        Sil
      2. Müdür bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Eşim şimdi düzeneği kuruyor.9voltluk pil kullanacağız.ayrıca doktordan aldığım bilgiyi size de aktarayım ellerde yaralar veya deri incelmesi varsa oraları vazelin ile kapatın dedi biz şimdi öyle yapıyoruz çok faydalı....inşallah herkes şifa bulur...

        Sil
    70. Merabalar oncelikle sorum mudr beye olacak.Arkadaşlar lütfen sizde bana fikir verin.ben seanslari dediğiniz gibi ilk 5 gün yaptim.Sonra bir gun ara verdim yaptim.2 gün ara verdim yaptim.3 gun ara verip yaptim.Bu 6 gün araya kadar ayni şekil devam ettim.her sey çok güzeldi ve rahattım.Sonra bir hafta ara ile yapmaya başladıgimda terleme hafif hafif tekrar başladi.Acaba ben ne yapmaliyim devam edip bu sureyi tamamlamam mi gerekir lütfen cevap verin??

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu konuda yazıda da belirttiğim gibi değişik görüşler var. Tedavi herkeste aynı sonucu vermiyor maalesef. Bazıları haftada bir devam etmenin daha iyi olduğunu söylerken bazıları da terleme durunca tedaviyi bırakmanın daha iyi olduğunu söylüyor ve terleme tekrar başladığında tedaviye en başından başlıyor.

        Senin için en iyi olanı kendin keşfedebilirsin değişik seanslar uygulayarak. Mesela Abdullah Özal'ın yorumuna bakılırsa haftada bir devam etmiş ve terleme tekrar başlamamış ama sende başlamış.

        Haftada bir seans sende işe yaramadığına göre bence diğer yöntem olan bir süre tedaviyi kesip(1 ay kadar) vücudunun tamamen kendini onarmasını bekle. Sonra tedaviye en baştan başla. Bir de öyle dene bakalım.

        Sil
    71. Merhabalar..Müdür beyin de fikirlerini almak için yazıyorum. bana tıp fakültesinden verilen liste aynen şudur: 1.hafta 5gün 10dk. 2.hafta 5gün 15dk 3.hafta 5gün 20dk 4.hafta 5gün 25dk 5.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 6.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 7.hafta 2gün 30dk salı -perşembe 8.hafta 2gün 30dk salı -perşembe sonraki haftalar hep aynı gün olmak şartıyla haftada 1gün 30dk.mesela hep pazartesi günleri ....ve bir ayrıntı daha hep aynı saatte yapılması gerekliymiş....

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, Bence saçmalamışlar. Biz o kadar düzenli olmadığımız halde işe yaradı şükür. Zaten bu yöntem problemi kökten çözmüyor. Sadece geçici olarak insanı rahatlatıyor. voltaj olayı önemli. Küçük çocuğa bence de 9 v fazla olmaması lazım. En iyi bu işi yaşayan bilir. Siz burda yazılanları baz alın bence. Geçmiş olsun

        Sil
      2. Hastaneye gittiyseniz elbette benim dediklerimi değil onların dediklerini dikkate almalısınız. Hatta ben de dikkate almalıyım, yeni bir seans düzeni öğrenmiş oldum sayenizde. Sonuçta sürekli tedavi nasıl daha verimli hale getirilebilir diye sürekli araştırma yapılıyor. Ben ise sadece amatör bir şekilde araştırdıklarımı, duyduklarımı yazıyorum burada.

        Zaman bulursam deneyeceğim.

        Sil
    72. Sorum vuma beye yani yaptığimiz bu tedavi geçici mi kökten çozüm değilmi biz hep hayat boyu el ve ayak terlemesiyle uğraşacağiz???

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu yöntem çok güzel ama hepimiz bu sisteme bağlı devam edeceğiz. Gerisini sadece yüce Allah bilir. Müdür kardeşimizin bu işi ev usulü şeklinde bize öğretmesi de bizler için büyük nimet. En azından bırak altı ayı veya 1 ayı, bir hafta bile kuru kalması süper. Hepimize geçmiş olsun. 31 yaşımdan sonrasına en azından kuru kalayım. Hayatımda ilk defa bir sınavda sırılsıklam olmadım. o da Doktora yeterlilik sınavıma denk geldi. Çok şükür.

        Sil
    73. Öncelikle Müdür beye çok teşekkür ediyorum böyle bi yöntemi bulduğu için. 27 yaşındayım bunca yıldır el terlemesi sorunun yaşıyordum benim için hayat kabus gibi olmuştu, bu yöntemi denedim şu an 2.nci haftdayım ve terlemem %80' e kadar azaldı sadece parmak uçlarım ve parmak uçlarının üst kısmı terliyor umarım o da zamanla geçer. Müdür beye bir sorum olacak acaba parmak uçlarımı tersten yapsam bi sakıncası olur mu? tekrar teşekkür ederim Müdür bey allah razı olsun sizden

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Suya avuç içinizi sokmak yerine parmaklarınızın üstünü sokmayı kastettiniz yanlış anlamadıysam. Bence denenebilir, fakat normal iyontoforez cihazlarının bazılarında bırakın parmaklarınızın üst kısmını yanlarını bile ıslatmayan bir nemli bez var. Yani normalde avuç içi ve parmakların alt kısmına uygulamak yeterli olması lazım, böyle bir şeye ihtiyacınızın kalmaması gerekiyor.

        Sil
    74. Müdür Hocam haftada bir uyguluyorum, durum gayet iyi hic bir terleme yok. Kimse Üşenmesin bence terleme tamamen kesilince haftada bir ideal. Tam 40 gündür başka bir hayatım var tekrar teşkkürler Müdür Hocam..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sevindim, haftada bir seans uygulamayı ben de deneyeceğim. Rica ederim.

        Sil
    75. Müdür Hocam merhabalar blogunuz için cidden ne teşekkür etsem azdır. Çok faydalı oldu cidden saolun. Sisteminizi uyguladım %70 lere varan azalma var. Şu an 10. gündeyim. Sistemi aynen dediğiniz şekilde ve periyotta uyguladım. Sorum el terlemesinin tamamen ne zaman biteceğidir. En azından geçici bir süre olsa dahi. Yukarıda okuduğum yazıların çoğunda başarılı sonuç alınmış. Acaba diyorum bendeki terleme fazla olduğu için voltajı biraz daha artırmam gerekebilir mi geçici süre olsa dahi tamamen geçmesi için. Şimdiden teşekkürler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bence voltajı arttırmak yerine düzenli bir şekilde tedaviye devam edin. Ne kadar sürede kesileceği kişiden kişiye değişiyor, bu nedenle bir şey söylemek imkansız ne yazık ki.

        Sil
    76. arkadaşlar bende bu yöntemi evde uyguluyorum piller artık etki etmediğinden pil sayısını 3 e yükselttim. belli bi müddet sonra bunuda hissetmiyecem :D piller şarj ediliyormu acaba :D cihazın orjinalini almayı düşünüyorum

      YanıtlaSil
    77. 9/11/2013 cumartesi günü ilk seansıma basladım bakalım hayırlısı - sonucu buraya yazacağım tekrar :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 16/11 oldu hala bir değişiklik yok - acaba bir yerde bi hata mı yapıyorum diye bakıyorum? yok herşey aynı

        Sil
      2. hocam Allah senden razı olsun - %90 a yakın bir azalma var belki daha fazla - normal insan gibiyim artık :) Bende daha once cesitli kremler - losyonlar - tereson - vs. şeyler denedim ama ne fayda. Tereson sadece koltuk altlarına fayda veriyordu kesin çözüm - el ve ayaklara etkisi olmuyordu - en son ameliyat olmayı bile düşündüm düşünmesinede yoğun araştırmalardan sonra mantıklı olanın bu olmadığına karar verdim - iyontorofez tedavisi içinde makina almayı çok defa düşündüm yine bir gün araştırırken sana denk geldim ve artık mutlu son :) yalnız bende ki terlemenin fazlalığındanmıdır anlayamadım 27v kullanıyorum ve randuman daha iyi ayrıca haftada 1 değilde 5 günde bir tekrarlıyorum - yoksa tekrar nemlenmeye başlıyor.

        Sil
      3. terleme tekrar basladı :/

        Sil
    78. beni 18 volt carpiyor 9 volt kullansam etkili olur mu acaba
      ve ben bunu cerrahpasada surekli yapiyordum 3 4 kez sekiz periyor yaptim oraya gelen insanlarla surekli konusuyordum 100 kisiden yaklasik 80 90 etkili oluyor ya tamamen kurutuyor yada ycok buyuk oranda azaltiyor yalniz git gel yapmak skti beni 9 volt ise yarar mi 18 volt carpmiyor mu sizi ? bide bisey sorcam sizin elleriniz 7 24 terli mi yoksa ara ara mi terli oluyor

      YanıtlaSil
    79. 2. 6 gün arada süper geçti ama 3. 6 dan 1-2 gün sonra hafif hafif nemlenme ve terleme başladı, gün aralığını düşürmelimiyim ? yoksa 1 ay ara verip başa mı dönmeliyim ? tekrar terleme başlayıp değişik çözüm bulan var mı ?

      YanıtlaSil
    80. Başladığım günden beri 0 ter Allah razı olsun . Peki pilin bittiğini nasıl anlayacağız

      YanıtlaSil
    81. Müdür bey mrb ben anlattığınız yöntemi yaklaşık 2 ay önce kullandım ilk 1 hafta ter tamamen kesildi sonra dediğiniz gibi periyodik olarak azalltım ama terde git gide tekrar eskisi gibi oldu ve suan eskisi gibi terliyor 2-3 hafta ara verdim tekrar yaptım ama pek bir faydası olmadı gibi. acaba pillerin voltajını mı arttırmak gerekir bir öneriniz var mıdır şimideden çok teşekkür ederim size..

      YanıtlaSil
    82. Öncelikle merhabalar bende yıllardır terleme müsibetinden müzdaribim tedaviye baslamayı dusunuyorum fakat 2 yıl once gecirdigim trafik kazası nedeniyle 2 tane dişime implant takıldı şimdi bu durum tedavi acısından ne denli sorun cıkarır onu merak ediyorum ?

      YanıtlaSil
    83. hocam merhabalar. bu tedavıyı yenı öğrendim en kısa zaman da uygulamayı düşünüyorum.. doktorlarda artık sızın yontemlerı tavsıye edıyor.. bırsey soracam pil yerıne doktor ampermetreyı tercıh ettı sızce pekı kullansam bır sıkıntı olur mu? ayrıca su sevıyesı nasıl olmalı sadece bez mı ıslanmalı?

      YanıtlaSil
    84. hocam pıllerın bıtıp bıtmedıgını nasıl anlayacaz . ortalama bı pıl kac seans gıdıyordur.*

      YanıtlaSil
    85. ben 2 tane şarj edilebilir pil aldım 2 seansta bir şarj ediyorum
      karıncalanma olmamasından anlasılıyor
      ben bır kere kullandım 1 haftada kupkuru oldu dıger seansları yapmadım 3 hafta ıcınde tekrarladı
      sımdı yıne 5. gunde sonuc aldım
      devam edıp sonuclandıracagım

      YanıtlaSil
    86. aslında benim öğrenmek istediğim ve sıkıntım su ben tokalastıgım elımın kuru olmasını ıstıyorum sadece
      o zaman eksi tarafın kabına mı yoksa artı tarafın kabınamı sag elımı 20 dakıka sokmam yeterlı olur
      etkı eden kutup hangısı bılen varmı ? yada deneyen?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhabalar. Sadece birini yapacaksan pillerin kutupların yer değiştirmesi lazım

        Sil
    87. Arkadaşlar bir sorum olacak Ağustos'tan beri bu tedaviyi uyguluyorum sonuç olumlu terleme belasından kurtuldum. Haftada bir kez uyguluyorum fakat bilek ve kol damarlarımda sanki bir anormallik var fazla şişkin gibi bu bir sorun teşkil edebilir mi tedirgin ediyor bu beni napmalıyım..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kimse yanıt vermeyecek mi bana??? :/ :/

        Sil
      2. bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ben. elini suya soktuğundaki o damarlarındaki elektrik akımının geçmesinden dolayı oluşan gerilmeyi soruyosan o bende de oluyor normal bişey

        Sil
    88. Voltajı düşürebilirsin bence, veya en iyisi 1 ay istirahat

      YanıtlaSil
    89. ADSIZ34: selam arkadaşlar az önce 3. seansımı bitirdim. Bugün dördüncü günüm, ve üçüncü gün yapamadım, açıkçası çok merak ediyorum eğer bu sistem işime yararsa 1 aydan sonraki seanslara haftada bir olarak hastanede devam ederim diye düşünüyorum. sağlıklı olması açısından.

      Tedaviyi deneyen arkadaşlara sorum olacak,
      * 15.dk dan sonra kabloların yerlerini değiştirdikten sonraki akımı nedense daha çok hissediyorum, daha etkili gibi geliyor.

      bendeki el terleme sıkıntısı 2 yıldır rahatsız edecek durumu geldiğinden her anımı tedirgin yaşamaya başladım daha önce az olan terlemeyi umursamadığımdan 2 yıl önceye kadar böyle bir sorunum yoktu. Tamamen takıntı haline döndüğünden eğer 15 gün kuruluğu sağlarsam kaygılarımın kesinlikle yok olacağını düşünüyorum. çok stresli ve problemli işim olmasını rağmen. bakalım yaşayıp göreceğiz.



      önemli olan umut. hadi hayırlısı bakalım

      YanıtlaSil
    90. 27 Aralıktan beri kimse yazmamış durumlar nedir ? Yaşayan yok mu :)

      YanıtlaSil
    91. ADSIZ34:
      Arkadaşım merhaba sen ve merak eden tüm arkadaşlara güzel haberler vereceğim. :)

      Ben üste anlattığım gibi 15 - 15 iki yönlü toplam 30 dk. günlük seanslar olarak başladım ilk 2.hafta düzensiz uygulamama rağmen ortalama haftaya 5 gün denk getirdim ve 2.haftanın başlarında terleme tamamen sona erdi inanılmaz ve gerçekten harika.

      örneğin geçen hafta cuma akşamında sonra 2 gün ara verdim ve 3. gün olan p.tesi akşamı 10 - 10 toplam 20 dk seans uyguladım ve bu 3 günde kesinlikle hiç terleme olmadı. Başlarda ellerimde olan fazla kuruluk beni biraz rahatsız etti ve artık krem kullanıyorum :) ve kuruluğa bugünlerde alıştım gibi.

      gelelim halen devam ettiğim ve etmeyi düşündüğüm tedavi şekline
      bu hafta 3.hafta ve ara vereceğim 4 ve daha fazla günlerde blogdaki arkadaşların deneyimlerine göre terlemenin geri gelme ihtimalini düşündüğümden 3.hafta olan bu haftadan itibaren blogda hatice hanım a araştırma hastanesinin vermiş olduğu ve Müdür hocamızında uygulamayı düşündüğü tedavi seanslarını uygulamaya geçtim

      aşağıdaki gibi seansları 20 dk. indim 3 hafta olarak, ama bana 5 gün olması ve 3. ve 4. haftanın fazla geleceğini düşünüyorum sonuçta hastanedeki cihazının kaç volt ve ne şekilde akım verdiğini de bilmiyoruz.

      son olarak bu hafta 3.haftayı uyguladıktan sonra 4 haftayı atlayıp direk 5.e geçmeye düşünüyorum ve sizleride bilgilendireceğim.

      3.hafta 5gün 20dk 4.hafta 5gün 25dk 5.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 6.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 7.hafta 2gün 30dk salı -perşembe 8.hafta 2gün 30dk salı -perşembe sonraki haftalar hep aynı gün olmak şartıyla haftada 1gün 30dk.mesela hep pazartesi günleri ....ve bir ayrıntı daha hep aynı saatte yapılması gerekliymiş....

      YanıtlaSil
    92. ADSIZ34:
      Başta blogu açan Müdür ve deneyimlerini paylaşan tüm arkdaşlardan Allah razı olsun. Teşekkürler.

      YanıtlaSil
    93. Müdür bey atılyorum el ve ayak bileklerinin hemen üstünden diğer ele veya diğer ayağa iletkenle devreyi tamamlasak tüm vücuttan dolaşmadan bu akımı gerçekleştirebiliriz herhalde dimi

      YanıtlaSil
    94. Arkadaşlar korkuyorum yukarıda aptalın bir tanesi saçma sapan elleri kesildi falan filan yazmış saplantı yaptım iyice sürekli damarlarımı falan kontrol ediyorum bi kalp damar cerrahiye mi görünsem napsam bilemedim :( :( :(

      YanıtlaSil
    95. ADSIZ34:

      Arkadaşlar Allah a şükür hafif kızarıklık ve kaşıntı dışında sıkıntı çekmedim.

      yakında bir ay olacak ve 20 günü aşkın süredir ellerim biraz olsun terlemedi :)

      sadece bir kez ** 2 seans önce ellerimi biraz fazla tutum 15 dk aştım gibi ve ellerim ilk defa çok kızardı ve acıdı biraz hemen krem sürdüm ellerime hafif acı gitti yattım sonra geçti. Artık ondan sonraki seanslarda 10-12 dk tuttum ve bir daha sıkıntı yaşamadım.

      Sizlere deneyimlerimi tedavinizde yardımcı olmak adına yazıyorum.

      o saçlam şeyleri yazan dangalak tedaviye başlamadan önce insanları az da olsa korkutmayı başardı yalnız çok komik şeyler yazmış tamamen kasıtlı yazdığını düşünüyorum belki o arkadaş ilaç satan bir ecza mümessili ve yahut bizlere makine satacağını düşünen birisi olabilir ki insanların kendi imkanları ile böyle bir tedaviyi uygulamasını istemiyor. yada tamamen insanlarla tşşk geçerek kendini eğlendiren sivri zeka bir ergen de olması muhtemel.


      Size tavsiyem seansları ilk hafta 15 dakika 2 yönlü yapın daha sonra 10 dakika olarak devam edin çünkü 2.haftanın sonuna doğru yeterli olacağını göreceksiniz.

      Ben aşağıdaki listeye göre 5.hafta yı uyguluyorum. p.tesi - çarşamba - cuma 10-15 dk. 2 yönlü uyguluyorum şuan 4.hafta ben arada bir haftayı atladım. 5 e geçtim.
      zaten yeni başladığının 7-8.günü tamamen terleme duruyor. ve uzun süredir birkez olsun ellerim terlemedi.

      3.hafta 5gün 20dk 4.hafta 5gün 25dk 5.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 6.hafta 3gün 30dk pazartesi-çrşmb-cuma 7.hafta 2gün 30dk salı -perşembe 8.hafta 2gün 30dk salı -perşembe sonraki haftalar hep aynı gün olmak şartıyla haftada 1gün 30dk.mesela hep pazartesi günleri ....ve bir ayrıntı daha hep aynı saatte yapılması gerekliymiş....

      YanıtlaSil
    96. Öncelikle bu tedaviyi açıklayan kişiye teşekkürlerimi iletirim. Gerçekten başkasının anlayamayacağı bir dertten kurtardınız, hayata kazandırdınız bizi, Allah sizden razı olsun. Yalnız aklıma takılan bir soru var. Tedaviye ağustos ayında başladım, söylediğiniz seans aralıklarına uyarak düzenli olarak uyguladım fakat 5 günlük ara verince tekrarladı ama devam ettim 6 gün ve 7 gün aralıkları da vererek 1 aylık seansı tamamladım belki geçer diye ama geçmedi. Daha sonra ter bezleri normale dönsün diye bikaç ay hiç uygulamadım. Daha sonra aralık ayında tekrar başladım ama yine 5. gün başladı. Şimdi haftada 1 seansına geçmem lazım ama istediğim gibi değil. Sizce 1 ay bekleyip başa mı döneyim yoksa bugünden itibaren hergün uygulamaya başlayıp terleme durumuna göre seansları kendim azaltayım mı? bu düzensizlik sayılır mı ve ter bezleri bağışıklık kazanır mı? Tekrar çok teşekkür ederim.

      YanıtlaSil
    97. Merhaba Müdür abi. Öncelikle böyle bir blog yaptığın için herkes adına teşekkür ediyorum. Gerçekten harika bi davranış.
      Yorumlardan anladığım kadarıyla ilk 2 hafta çok iyi sonuçlar veriyormuş. Fakat uzun zamandır uygulayanların yorumuna bakıyorum ve tekrar terlemelerinin başladığını ve belli bir süreden sonra etki etmediğini okudum. Bu tedavinin sürekliliği için neler yapılmalı. Ve ömür boyu buna ara vermeden devam mı etmeliyiz.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ömür boyu yapcan kardeş mecbur bıraktığım zaman bende de yavaş yavaş başlıyor terleme ondan sonra kesilene kadar tekrar uygulamaya başlıyorum yine götürüyor 1 2 hafta hiç yoktan iyidir

        Sil
    98. Ya hacıı çoook çoook saol hakkaten yaa , ben ameliyat olmayı düşünüyodum sonra bu yazıyı okudum uygulamaya karar verdim . ama denicek arkadaslara benden tavsiye pille değilde bi güç kaynağı ile deneyin . çünkü pilin voltu sürekli dusuyor . güç kaynagı daha etkili olur . ben bunu 5 gün uyguladım 5. güne kadar terleme vardı 6. gün çok şaşırdım ya böle terlicek gibi oluyor ama terlemiyor süper bişey herkes denesin bence... yazıyı kim yazdıysa sonsuuzz teşekkürrrrr çook sağool hacı

      YanıtlaSil
    99. Müdür bey 9 voltluk iki pil yerine elimdeki 16 voltluk adaptörü kullansam sizce bir problem olur mu?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ben 17 voltluk kullandım sorun olmuyor

        Sil
    100. Merhaba ben seanları yazdıgınız gibi uyguluyorum 5 gun yaptım 1 gun ara verdim suan 2 gun ara verilen gundeyim yarın yapmam gerekiyor. dun terleme olmamıstı ama bugun terleme basladı normal mi yoksa ara vermeden terleme kesilene kadar hergun mu uygulasam

      YanıtlaSil
    101. Merhaba ben seanları yazdıgınız gibi uyguluyorum 5 gun yaptım 1 gun ara verdim suan 2 gun ara verilen gundeyim yarın yapmam gerekiyor. dun terleme olmamıstı ama bugun terleme basladı normal mi yoksa ara vermeden terleme kesilene kadar hergun mu uygulasam

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. kesilene kadar yap her gün. ondan sonra ara ile yaparsın 2 günde 3 günde bir diye...

        Sil
    102. MERHABA TERLEMEM GECTİ

      YanıtlaSil
    103. ya abi ben 15 senedir bu terlmeyi cekiyorum ailem bunu hiç cizmeye ugraşmadı snn bu paylasımını gördüm çok sevindim inşlaah işe yarar bnmki stresten herhalde

      YanıtlaSil
    104. arkadaşlar nasıl buldunuz aradım aradım o buyuklukte kap bulamadım

      YanıtlaSil